Aquests són els 68 pobles que tindran toc de queda nocturn fins al 6 de setembre

Les restriccions de la mobilitat entre la 1 i les 6 de la matinada i de les reunions socials, que es limiten a deu persones, entren en vigor aquest dilluns a mitjanit

Els 68 municipis amb noves restriccions fins al 6 de setembre
Els 68 municipis amb noves restriccions fins al 6 de setembre / Miguel Ángel Reino

El veïnat de 68 municipis valencians de més de 5.000 habitants té limitada a partir d’aquest dilluns a mitjanit la mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 de la matinada. A més, en les trobades socials o familiars no podran reunir-se més de deu persones. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va donar llum verda el passat divendres a la pròrroga d’aquestes limitacions en alguns municipis com a mesura per a contindre els contagis de coronavirus, com va sol·licitar la Conselleria de Sanitat Universal. 

Les mesures estaran vigents des del 17 d'agost fins al 6 de setembre, segons ha informat el TSJCV. De manera que els municipis que celebren les festes patronals o les Falles durant els primers dies de setembre hauran d’ajustar les celebracions a aquestes limitacions. 

Quins pobles es veuen afectats? 

Es tracta de 32 poblacions de la província de València, 27 de la d’Alacant i 9 de Castelló.

  • A la província d’Alacant: l'Alfàs del Pi, Alacant, Almoradí, Altea, Asp, Benidorm, Calp, el Campello, Cocentaina, Dénia, Dolores, Finestrat, la Nucia, Montfort, Monòver, Mutxamel, Novelda, Onil, Pedreguer, Pego, Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, Saix, Teulada, la Vila Joiosa, Villena i Xàbia.
  • A la província de Castelló: Alcalà de Xivert, l'Alcora, Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, Orpesa, Peníscola, Sogorb i la Vall d'Uixó.
  • A la província de València: Alboraia, l'Alcúdia de Crespins, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benigànim, Bunyol, Canals, Castelló, Gandia, Godella, Guadassuar, l'Eliana, l'Olleria, Manises, Massanassa, Mislata, Montserrat, Picassent, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sueca, Torrent, Torís, València, Vilamarxant, Xest i Xirivella.

Huit setmanes de restriccions

Quinze municipis sumen un total de huit setmanes de restriccions a la mobilitat nocturna, que van entrar en vigor el 12 de juliol. Els pobles i ciutats que arribaran, com a mínim, als 49 dies amb toc de queda són Alboraia, Benaguasil, Benetússer, Benicàssim, Bunyol, l’Eliana, Gandia, Mislata, Picassent, Requena, Riba-roja de Túria, Sant Vicent del Raspeig, València, Vilamarxant i Xirivella.

Aquesta ampliació de mesures restrictives, però, no s'aplica en nou municipis en què també es va implementar el toc de queda a partir del 12 de juliol. La millora en la situació epidemiològica ha fet que les restriccions a la mobilitat nocturna decaiguen a Aldaia, Benifaió, Burjassot, Meliana, Paterna, Puçol, el Puig de Santa Maria, Silla i Utiel.

També et pot interessar

stats