El 90% de la població vacunable valenciana estarà immunitzada el 9 d'octubre

Sanitat enceta una campanya per a localitzar les 80.000 persones que no poden rebre l'SMS amb la cita de vacunació per no disposar de telèfons mòbils

Roda de premsa del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló
Roda de premsa del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló / GVA

Aconseguir la immunitat de la Comunitat Valenciana amb el 90% de la població major de 12 anys amb la pauta completa de vacunació el 9 d'octubre és l'objectiu que s'ha marcat la Generalitat i que ha anunciat el president, Ximo Puig, en la roda de premsa d'aquest dissabte.

La fita es tractarà d'aconseguir amb les 1.300.000 dosis que s'administraran durant les pròximes tres setmanes. L'avanç de la vacunació serà possible també a causa del mig milió de dosis que es rebran per part del Ministeri de Sanitat per a compensar el dèficit de població.

D'aquestes vacunes, el 58% (292.000 dosis aproximadament) es destinaran a primeres dosis de persones d'entre 12 i 19 anys, mentre que altres 94.100 vacunes seran per a segones dosis de persones d'entre 20 i 39 anys. Paral·lelament, s'injectaran 1.300 dosis per a segones inoculacions de persones majors de 60 anys i 360 monodosis de Janssen per a viatgers internacionals.

A partir de dilluns començarà també la vacunació dels joves de 12 a 16 anys, la darrera franja d'edat aprovada per a la vacunació. Són precisament les persones d'aquestes edats les que es troben més afectades actualment per la Covid-19.

Així, en els pròxims dies s'haurà citat totes les persones que queden per vacunar contra el coronavirus a la Comunitat Valenciana, excepte aquelles que hagen bloquejat l'agenda per trobar-se de vacances. No obstant això, després d'aquesta citació massiva, ha explicat Barceló, encara quedaran al voltant de 80.000 persones que no han pogut ser contactades per no disposar de telèfon mòbil, per la qual cosa no els ha arribat l'SMS de Sanitat. En aquests casos, seran els equips d'atenció primària els que es posaran en contacte a través del telèfon fixe.

Puig ha acabat la compareixença remarcant que s'espera que el 6 de setembre s'inicie el curs escolar amb la major normalitat i protecció possible. Així mateix, ha explicat que l'objectiu d'arribar al 90% de vacunats a l'octubre s'aconseguirà tenint també en compte la resistència d'aquelles persones que no volen vacunar-se. El cap del Consell ha recordat que el 85,5% de les persones que estan a les UCI o no estan vacunades o no tenen la pauta completa.

També et pot interessar

stats