Els casals fallers i envelats tindran les mateixes limitacions que la restauració

La celebració de l’Ofrena, la Cremà i altres activitats festives es concretaran la setmana que ve en una reunió entre Sanitat i el món faller

Els casals fallers tornen a obrir un any i mig després
Imatge d'arxiu d'un casal faller

Les restriccions contra la Covid-19 s'estendran previsiblement fins a la celebració de Falles. Així ho han anunciat aquest dissabte el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió interdepartamental de salut. 

Barceló ha recordat que no seran unes festes populars habituals, ja que s’ha renunciat a les mascletaes, la Cavalcada del Ninot i les cercaviles. Així i tot, ha assegurat que mantenen el seu compromís amb el món faller, amb el qual concretaran la setmana que ve les condicions i normes per a garantir la celebració de l’Ofrena, la Cremà i altres activitats festives. Cal recordar, però, que totes les mesures anti-Covid es revisaran l'última setmana d'agost.

En declaracions a À Punt Notícies, Miguel Prim, vicepresident de l’Agrupació de Falles, ha assegurat que des de la taula de seguiment amb Sanitat s’ha estat treballant en la viabilitat de les festes durant l’últim any. Així mateix, l’Ajuntament de València els ha oferit fer una Ofrena sense públic i una Cremà amb un aforament limitat i persones assegudes que garantisca la seguretat i la responsabilitat. 

En aquesta línia, els casals fallers i els envelats tindran les mateixes limitacions horàries i d’aforament establides per a la restauració. És a dir, als envelats, com a espais exteriors, no hi haurà barra, i la limitació a les taules serà de 10 persones als 68 municipis de més de 5.000 habitants amb restriccions que també inclouen el toc de queda.

La titular de Sanitat ha posat l'accent en el fet que l’objectiu és tancar el cicle faller i cremar els monuments “amb la màxima responsabilitat”. Així, Puig ha fet una crida a la prudència perquè, tot i que estem en un context de baixada de contagis, encara hi ha un risc elevat de propagació del coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a les modificacions de les restriccions vigents, s'ha reduït la limitació d’aforament en espais oberts. D'aquesta manera es passarà de 2.000 a 3.000 persones en els esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure. En el cas dels recintes que es puguen dividir en espais diferenciats, cadascun d’ells podrà reunir fins a 1.000 persones, cosa que permetria albergar un màxim de 4.000 persones, i no 3.000 com fins ara.

També et pot interessar

stats