Més del 60% dels municipis que celebren Falles decideixen ajornar la festa per al 2022

Fins a 50 municipis trien esperar al març de 2022 per a celebrar les Falles. Una vintena plantaran monuments reduïts entre el setembre i l'octubre

Imatge d'arxiu d'unan falla a València
Imatge d'arxiu d'una falla a València
À Punt NTC
Montse Català @apuntnoticies
04 de juny 2021 - 13:50 Actualitzat: 17 d'agost 2021 - 11:25

Les juntes locals falleres han consultat l'opinió de les comissions i més del 60% del municipis han preferit posposar la celebració al 2022. És el cas d'Alboraia, Alfafar, Alberic, Almàssera, Benetússer, Elda, Manises, Puçol, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Algemesí, Xàtiva, Albalat de la Ribera, Benaguasil, Xest, Massamagrell, El Puig, Oliva, Paiporta, la Pobla de Vallbona, la Vall d'Uixó, Vilamarxant, Carcaixent, Alginet, Bétera, Corbera o Sollana, entre d'altres.

Una vintena de ciutats, en canvi, han donat el vistiplau a fer unes Falles amb programacions restringides a les mesures sanitàries i cremaran els monuments que tenien guardats des del 2020 durant els mesos de setembre i octubre. Tampoc hi ha hagut consens en la data de celebració: mentre que Sagunt, Torrent, Albal, Paterna, Gandia o Catarroja segueixen l'estela marcada per la Junta Central Fallera de València, hi ha qui opta pel pont del 9 d'Octubre per plantar falla. És el cas de Benicarló, Borriana, Picanya, Nàquera o Carcaixent, entre d'altres.

Alzira, una de les grans potències del món faller, ha sigut de les últimes a desmarcar-se del full de ruta de Junta Central Fallera i proposa endarrerir la celebració de les festes al pont del Nou d'Octubre en lloc de fer-les al setembre, com estava inicialment previst.

En uns pocs municipis encara no han prés la decisió sobre la celebració de la festa, per tant, aquest mapa, per tant, encara està viu i s'actualitzarà al llarg de les pròximes setmanes. D'altra banda hi ha comissions que, tot i que la seua població haja decidit plantar falla, han acordat no celebrar les falles este 2021. Bé siga per prudència davant les xifres de les pandèmia (com és el cas de la falla Nador-Miraculosa de València i la falla El Remei de Sagunt) o bé per la situació econòmica de la falla que no els permet celebrar dos setmanes falleres en menys de sis mesos. És la situació que patixen a la comissió d'Humanista Mariner-Manuel Simó, del barri de Patraix de València.

També et pot interessar

stats