Alzira ajorna les Falles de setembre al pont del Nou d'Octubre

L'Ajuntament i les comissions confien que aleshores la pandèmia estarà més controlada i es podran celebrar unes festes "més segures" i amb menys restriccions sanitàries

Una falla de la secció Especial plantada a la Plaça Major d'Alzira el 2016
Imatge d'arxiu d'una falla de la Secció Especial plantada a la plaça Major d'Alzira / À Punt NTC

La incertesa per l'evolució de la pandèmia continua fent més llarga la llista de municipis que es desmarquen del full de ruta fixat per la Junta Central Fallera per a celebrar les festes el setembre. L'últim ha sigut Alzira, una de les grans potències del món faller, que ha anunciat aquest dilluns que té la intenció d'ajornar-les al pont d'octubre. L'Ajuntament confia que en aquesta data la situació epidemiològica per la pandèmia de la Covid-19 haurà millorat i que la Comunitat Valenciana haurà arribat ja a la immunitat col·lectiva. Per a aleshores, el Consell pretén haver vacunat ja el 90% de la població, segons les previsions anunciades pel cap del Consell, Ximo Puig.

La proposta s'ha acordat entre el consistori, l'executiva de la Junta Local Fallera d'Alzira i els representants de les nou comissions falleres que en principi havien decidit plantar els monuments en la primera setmana de setembre (n'hi ha una vintena que prefereix reservar-se per a 2022).

En declaracions a Les notícies del matí, el regidor de Festes, Xavier Pérez, ha explicat que és una recomanació basada, sobretot, en raons de "seguretat" per la situació sanitària que té a hores d'ara la ciutat. La previsió a principis de setembre és que la incidència acumulada del virus estiga encara per damunt dels 200 casos per cada 100.000 habitants i, en un context festiu, "és molt complicat controlar les aglomeracions", ha argumentat. 

En tot cas, seran les falleres i els fallers de cada comissió les que hauran de ratificar el més que probable trasllat de les Falles al pont del Nou d'Octubre. La decisió definitiva s'adoptarà el pròxim dilluns, el 23 d'agost, segons ha precisat el govern local en un comunicat aquest dimarts, després d'analitzar la proposta d'ajornament.

El consistori defensa la marxa arrere i és optimista que en aquella data es podran celebrar unes festes "més segures". Fins i tot, si la situació sanitària ho permet, amb menys restriccions que les que afectaran les Falles de setembre, com ara la prohibició de públic en l'Ofrena: "És inviable una ofrena sense públic a Alzira, no té cap sentit", ha manifestat Pérez. Tant l'Ajuntament com la Junta Local Fallera són partidaris d'esperar perquè això augmentarà la possibilitat que puguen celebrar-se més actes fallers, com ara mascletaes i alguna desfilada.

Amb el nou cronograma, la plantà està prevista per al dissabte 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, i la cremà el dimarts dia 12, Dia de la Hispanitat.

També et pot interessar

stats