Ofrena a porta tancada i amb mascareta i cadires en la 'Cremà', les propostes que els fallers plantegen a Sanitat

Els dinars i sopars a les comissions seguiran els horaris i les normes de la restauració, i l’ofrena serà amb distància i mascareta 

Falles 2020
Imatge d'arxiu de les Falles 2020 / À Punt NTC

La comissió de seguiment de les Falles i la Conselleria de Sanitat Universal es reuneixen aquest dimarts per a avançar en la definició de les Falles de setembre.

La Comissió de Seguiment de les Falles planteja a l'administració autonòmica una sèrie de propostes per a celebrar les festes de l'1 al 5 de setembre "amb responsabilitat, seguretat i tranquil·litat", entre les quals es troba la realització de totes les activitats a l'aire lliure, així com l'Ofrena "a porta tancada" i amb màscara i l'ús de cadires per a veure la 'Cremà'.

En tot cas, tant en l'Ofrena com en les recollides de premis i les cercaviles, en cas que Sanitat autoritze la seua celebració, la màscara seria d'ús obligatori per als fallers que participen en aquests.

Per a l'acte de la 'Cremà', la Interagrupació de Falles planteja la utilització de cadires perquè les persones que assistisquen puguen estar assegudes, de manera que es garantisca la distància social.

Quan falten quinze dies per a la Plantà i amb el ban faller que permet des d’aquest dilluns traure les peces al carrer, les comissions falleres i l'administració volen ajustar els últims detalls de la celebració. A València ciutat, l'Ofrena serà amb mascareta i més distància de seguretat entre els fallers i falleres, que seguiran els itineraris alternatius que s'hnan fixat per a arribar a la plaça de la Mare de Déu.

Es preveu, segons ha dit en els micròfons de la ràdio d’À Punt el president de la Interagrupació de Falles, Guillermo Serrano, que hi participaran la meitat dels fallers i falleres que ho fan normalment, i queda per resoldre si finalment serà una Ofrena sense públic. Habitulament, acostumen a participar unes 100.000 persones, segons estimacions de la Interagrupació.

Els dinars i els sopars a les comissions seguiran els horaris i les normes de la restauració.

També et pot interessar