L'oci nocturn demana al Consell obrir fins les 03:30 h i que es torne a ballar dins dels locals, amb mascareta

Els empresaris ixen esperançats de la reunió amb l'administració tot i que serà la Comissió Interdepartamental de dilluns la que marcarà les noves mesures

Imatge de la reunió del sector de l'oci i la conselleria de Sanitat
Imatge de la reunió del sector de l'oci i la Conselleria de Sanitat / Generalitat

Les principals associacions de l'oci nocturn han demanat aquest dijous als representants de la Conselleria de Sanitat i de Turisme que els permeta obrir els establiments fins a les 03:30 hores de la matinada com a mínim, que es torne a permetre el ball de peu, amb mascareta, i que es puga consumir assegut sense mascareta. Els empresaris s'han reunit de vesprada en representants de la Conselleria de Sanitat amb l'horitzó de les noves mesures que s'han de marcar per a la desescalada, que el Consell ha anunciat que començarà el dilluns 6 de setembre. Les sensacions han sigut bones.

La consellera de Sanitat, per la seua banda, s'ha compromés a traslladar a la Comissió Interdepartamental les propostes del sector tant a nivell d'ampliació dels horaris, d'aforaments, la utilització del passaport sanitari o la recuperació de l'activitat de ball pròpia de les discoteques i locals d'oci, segons han coincidit els empresaris en acabar la reunió.

Sanitat també ha comunicat als empresaris que a partir del pròxim 6 de setembre els locals tornaran a funcionar cada un amb la llicència que tinguen i no sols com a negocis d'hostaleria, segons la federació d'oci i turisme (Fotur). "Eixim bastant optimistes, des de Fotur estem contents", ha resumit Víctor Pérez, el seu president.

També la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hoteleria (CEOH) s'ha mostrat satisfeta de la reunió. La patronal ha valorat "el to positiu i cordial" però ha agregat que manté "prudència i cautela davant les propostes de la Conselleria de Sanitat". CEOH considera que les decisions de la Comissió Interdepartamental del pròxim dilluns 6 haurien de "permetre recuperar el clima de diàleg i confiança entre els representants de l'oci i els espectacles i la Generalitat Valenciana, superant el clima de confrontació actual".

També et pot interessar