Puig: "El 9 d’octubre més del 70% de la població valenciana major de 12 anys estarà immunitzada"

El president també ha destacat que “els darrers morts són persones que havien decidit no vacunar-se” i ha subratllat que la vacuna és "el principal actiu que tenim per a superar la pandèmia"

Roda de premsa posterior al seminari del Consell a Benassal
Roda de premsa posterior al seminari del Consell a Benassal / Generalitat
24 de juliol 2021 - 13:02

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dissabte des de Benassal (Alt Maestrat) en la clausura del desé seminari de l’executiu valencià, que “podem garantir que el 9 d’octubre més del 70% de la població valenciana major de 12 anys tindrà la pauta completa de vacunació”. Així, segons el cap de l'executiu, "això suposarà un punt d’inflexió en l’agenda del Consell: la superació de la pandèmia i la recuperació econòmica, social i emocional".

A més, el cap del Consell també ha indicat que el 83% de les persones ingressades als hospitals valencians, que a hores d'ara són 586 –78 d'elles a les UCI–, no estan vacunades i que “els  darrers morts són persones que havien decidit no vacunar-se”. En aquest sentit, Puig ha recalcat: “La vacunació és l’actiu més important que tenim per tal de superar la pandèmia des d’una perspectiva de la salut individual i col·lectiva”.

“Aquests dos mesos que tenim per davant seran l’esprint final i la Generalitat està preparada per acabar el gran procés de vacunació que iniciàrem el dia 27 de desembre de l’any passat”, ha assegurat Puig, que ha recordat que en aquests mesos més de tres milions de valencians han sigut vacunats, dels quals dos milions i mig ja tenen la pauta completa. Puig també ha destacat que la setmana vinent es generalitzarà la vacunació al grup de 20 i 29 anys i s'avançarà en la planificació que preparen les conselleries de Sanitat Universal i Educació per a vacunar els estudiants majors de 12 anys.

El 84% dels objectius acomplits

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per la seua banda, ha anunciat que s'han complit el 84% dels objectius que l'executiu valencià es va marcar en el seminari anterior, celebrat fa deu mesos a Cofrents.

Oltra ha destacat que la celebració d'aquesta versió reduïda del seminari de govern reflecteix que el Consell, a poc a poc, igual que el conjunt de la societat, va recuperant una normalitat que la pandèmia ha trasbalsat. “Des del principi d’aquesta crisi sanitària tots els esforços del govern han anat dirigits a evitar que es convertira també en una crisi econòmica i social. Per això hem dedicat tots els esforços humans i econòmics possibles a desenvolupar una vacuna social de protecció de les persones i col·lectius més afectats per la pandèmia”, ha assegurat Oltra. 

La vicepresidenta ha afirmat que “tot aquest treball, a més, no ha desviat al Consell de de l’acció de govern quotidiana, del compliment dels objectius que ens havíem marcat”.

Setmanes decisives

Per al president de la Generalitat, els pròxims mesos seran decisius per a la recuperació. "La setmana que ve se celebrarà una Conferència de Presidents, una trobada centrada en l’aplicació dels fons europeus, on la Comunitat Valenciana té molt a dir", ha afirmat.

Puig també ha demanat la màxima prudència i corresponsabilitat amb el compliment de les mesures que s’han aplicat per a evitar la propagació del virus en aquesta nova onada. 

També et pot interessar

stats