El desé seminari del Consell busca acostar posicions sobre els pressupostos de 2022

En la primera sessió, el govern del Botànic ha fet balanç del compliment dels objectius de l’últim semestre

El Consell es reuneix en el desé Seminari de Govern
El Consell es reuneix en el desé Seminari de Govern / Generalitat

Els membres del Botànic 2 estan reunits aquest cap de setmana a Albocàsser i Benassal (Alt Maestrat) en el quart seminari des que es va iniciar la desena legislatura, que ara està en l'equador. 

L'objectiu d’aquestes reunions és analitzar la gestió de l'executiu valencià durant els últims mesos, fer balanç de la legislatura, així com definir futures línies d'actuació prioritàries. Sempre d’acord amb les línies de govern que van acordar en el pacte del govern valencià. 

La recuperació econòmica i els pressupostos centren el seminari

Dos grans assumptes centren el seminari d’enguany: la recuperació econòmica i social després de la crisi del coronavirus i els pressupostos de 2022. El Consell busca acostar posicions en els comptes després de la discrepància entre Mónica Oltra i Vicent Soler per la partida destinada a la Conselleria d’Igualtat per aquest exercici. Finalment, Hisenda va rectificar el pressupost en favor d'Igualtat. 

En la primera sessió, aquest divendres, el Consell ha començat a fer balanç del compliment dels objectius de l’últim semestre. En paral·lel, els membres de l’executiu participen en diversos actes de caire social i cultural, amb l’objectiu de posar en valor les singularitats de les comarques valencianes. 

Precisament, aquest divendres els consellers i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han visitat el Centre de Salut d'Albocàsser i l'empresa Frutos Secos del Maestrazgo i han assistit a l'ofrena floral al monòlit en memòria de Carles Salvador.

En el seminari anterior, a Aiora-Cofrents, el govern valencià es va proposar nombrosos objectius, com la posada en marxa de l’Oficina per a l’Estratègia Valenciana de Recuperació a l’impacte de la crisi de la Covid, l’aprovació del decret que regula els apartaments turístics i la creació del mapa de necessitats en matèria de serveis socials, entre d’altres. 

És el desé seminari des que va començar el govern del Botànic, cada vegada en una comarca diferent. Ja els han fet a Morella, Torrevella, Sagunt, Ademús, Benicarló i Vinaròs, Castalla i Biar, Simat de la Valldigna i Gandia, Borriana i Montanejos, i Aiora i Cofrents. Enguany tindrà una durada reduïda a causa de la situació sanitària per la Covid.

També et pot interessar

stats