Aquests són els 60 objectius del Botànic 2 per al 2021

S'han acomplit el 84% de les metes marcades en el seminari anterior, celebrat fa deu mesos a Cofrents

El desé seminari del Consell celebrat a Albocàsser i Benassal
El desé seminari del Consell celebrat a Albocàsser i Benassal / GVA
24 de juliol 2021 - 14:57

Els i les membres del Botànic 2 s’han reunit aquest divendres i dissabte a Albocàsser i Benassal (Alt Maestrat) en el quart seminari des que es va iniciar la desena legislatura, que ara està en l'equador.

L'objectiu d’aquestes trobades és analitzar la gestió de l'executiu valencià durant els últims mesos, fer balanç de la legislatura i definir futures línies d'actuació prioritàries. Sempre d’acord amb les línies de govern que van acordar en el pacte del govern valencià. 

Document
Acord del Botànic II
Consulta'l

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que s'han complit el 84% dels objectius que l'executiu valencià es va marcar en el seminari anterior, celebrat fa deu mesos a Cofrents.

Pel que fa al segon semestre del 2021, el Botànic 2 ha marcat cinc objectius per a cada àrea de govern. Aquests són els 60 inclosos en el document publicat aquest dissabte per la Generalitat:

 

Presidència

1. Avaluació del primer any de vigència dels acords "Alcem-nos" un any després que els van signar els agents socials i les institucions locals. Aquests acords van tindre un trasllat en els pressupostos del 2021 amb iniciatives i actuacions directament vinculades, amb més de 3.758 milions d’euros.  

2. Campanyes de reactivació turística. Es desenvoluparan campanyes de promoció turística amb una inversió global conjunta de més de 7,2 milions d’euros.  

3. Pla itinerant. Identificació i dotació de professions bàsiques per a zones Avant. Fins ara s’ha desenvolupat un programa pilot en 25 municipis de l’Alt Palància, que aquest estiu ja poden accedir a podologia, psicologia, perruqueria, fusteria, fontaneria, electricitat, veterinària, entre altres estudis professionals. Els pròxims tres mesos s’estendrà la iniciativa a comarques del centre i el sud.

4. Impuls de l’estratègia de recuperació i màxim aprofitament dels fons europeus. 

5. Estudi de l'impacte i les necessitats generades per la presència d'organismes internacionals a la Comunitat Valenciana (OTAN, ONU, EUIPO).

 

Vicepresidència primera i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives 

1. Posada en marxa del programa de teleassistència avançada. La implantació del projecte de teleassistència avançada es realitzarà entre el 2021 i el 2023 amb un finançament de més de 26 milions d'euros.

2. Posada en marxa del projecte “Llibre de vida”. El decret que regula l’acolliment familiar estableix el dret a tindre una memòria tangible que represente els esdeveniments de la seua vida, els importants i també els aparentment insignificants.

3. Programa ALBA d’atenció itinerant i de recursos per a dones víctimes d’explotació sexual en àmbits de prostitució. Tindrà un pressupost de 885.000 euros amb finançament de fons de la Nova Generació Europea. Les tres províncies disposaran d'un servei per a facilitar la proximitat dels usuaris a la demarcació territorial corresponent. 

4. Llei de diversitat familiar. La llei valenciana de diversitat familiar i suport a les famílies posarà les famílies en el centre del desenvolupament de les polítiques inclusives i d'igualtat, tot proporcionant els mecanismes necessaris per a garantir els drets de totes les realitats familiars i diversitat de famílies, i establint el reconeixement de la diversitat familiar i l'aplicació de polítiques que en fomenten el benestar. 

5. Decret d’atenció primerenca per a xiquetes i xiquets. L'atenció primerenca s'entén com el conjunt d'intervencions dirigides a la població infantil de 0 a 6 anys, la família i l'entorn, per a donar resposta, com més prompte millor, a les necessitats transitòries o permanents de xiquets i xiquetes amb trastorns de desenvolupament o que tenen el risc de patir-ne. 

 

Vicepresidència segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

1. Impuls a l’especialització del torn d’ofici en matèria de desnonaments. Es materialitzarà en formació, assessorament i intermediació, amb la col·laboració dels col·legis d’advocats i advocades.

2. Posada en marxa del registre d’habitatge protegit de la Comunitat Valenciana. Inclou la posada en marxa d’una aplicació informàtica que permetrà facilitar el tràmit de demanda, aclarir l’oferta i accelerar els processos d’adjudicació. 

3. Impuls de la compra pública d'habitatge sensible a la perspectiva de gènere. Determinarà els paràmetres per a fomentar espais dedicats a l’esfera de les cures i que garantisquen la igualtat de gènere.

4. Creació de la finestreta única digital per a la rehabilitació energètica d'edificis d'habitatge.

5. Harmonització i unificació de totes les normes amb rang de llei en matèria d’habitatge i arquitectura de la Comunitat Valenciana.

 

Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic 

1. Línia de finançament bonificat per a grans empreses hoteleres dotada amb 11 milions d'euros ampliables. 

2. Desenvolupament del Pla de Xoc de Ciberseguretat per a les entitats locals. Inclourà mesures diferenciades segons el possible impacte d'un atac informàtic, determinat per una anàlisi prèvia en funció del nombre d'habitants del municipi, la concentració empresarial o el nivell de renda, entre altres. 

3. Aprovació del programa operatiu Feder i FSE de la Comunitat Valenciana 2021-2027. La Generalitat llançarà un procediment de consulta pública per a conéixer i determinar les actuacions podrien resultar d'interés per a la societat valenciana i les diferents conselleries en el context dels fons europeus. 

4. Renovació de la façana de la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre per a augmentar l'eficiència energètica. Aquest complex allotja més de 3.500 persones entre funcionaris i personal extern i és la seu de nou conselleries i diverses entitats que en depenen.

5. Posada en marxa del Portal de Banda Ampla de la Comunitat Valenciana. S'espera que aquest web es convertisca en l'eina fonamental de difusió i comunicació amb la ciutadania, els operadors de comunicacions i les entitats locals pel que es refereix a la banda ampla.

 

Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública

1. Elaboració del decret de creació de l’Escola Valenciana d’Administració Pública. La meta final del nou organisme és garantir que l'administració valenciana dispose d'un capital humà professionalitzat. Es pretén que tinga un paper més ampli i ambiciós que el desenvolupat fins ara per l'Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP). 

2. Finestra única empresarial. Serà un espai únic digital, que permetrà als empresaris relacionar-se amb l'administració de la Generalitat d'una manera directa i senzilla.

3. Disseny de les bases per al nou model d’accés a la funció pública valenciana. 

4. Justícia inclusiva i accessible. El primer pilar del projecte són les “sentències de lectura fàcil”, que permetrà adaptar-les a un llenguatge comprensible per a les persones que així ho requerisquen. El segon, el “personal facilitador a les seus judicials”, està dirigit a persones amb diversitat funcional que necessiten suport per a comprendre la informació que reben en accedir a una seu judicial i saber on, com i a qui dirigir-se.

5. Elaboració del pla d’infraestructures del Servei de Bombers i Bomberes Forestals. S’elaborarà un diagnòstic de l'estat actual de les bases i una proposta tant de millora d'aquestes infraestructures com de desplegament territorial.

 

Conselleria d'Educació, Cultura i Esport

1. Posada en funcionament del programa d’atenció a l’esportista d’elit. Amb la posada en funcionament del programa d’atenció a l'esportista d’elit (PROAE) es vol afegir a les mesures ja establides, una nova actuació específica per a l'acompanyament en la carrera dual (esportiva i formativa) d'esportistes d'elit de la Comunitat valenciana, orientant-los per a facilitar-ne la incorporació laboral o el seguiment de la seua formació.

2. Presentació del nou pla estratègic de cultura de la Generalitat. Les accions que definirà es dissenyaran per a enfocar-se a una implementació àgil i motivades per la voluntat d’afermar un marc d’acció pública que observe l’àmbit de la cultura com un ecosistema d’insubstituïble rellevància en matèria de salut, inclusió i recuperació econòmica. 

3. Ampliació de l’oferta educativa en el primer cicle d’educació infantil. Per al curs 2021-2022 es pretén ampliar l’oferta educativa de 0-3 anys mitjançant l’increment de bons infantils i de la creació de les aules de dos anys en col·legis públics, sobretot en poblacions rurals menudes.

4. Creació de l’Escola Oficial d’Idiomes virtual valenciana. La impartició en línia serà equivalent a l'ensenyament reglat de les escoles oficials d'idiomes i donarà dret a la mateixa certificació de nivells de llengües que tenen els ensenyaments de les EOI. 

5. Impuls del programa d’avaluació i acreditació de competències professionals. L’objectiu és avaluar més de 20.000 persones de totes les famílies professionals i aconseguir que tinguen una acreditació o que es presenten a l’acreditació de 60.000 unitats de competència abans del 31 de desembre del 2021.

 

Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

1. Pla d'optimització i coordinació de recursos tecnològics destinats a investigació biomèdica. Es proposa elaborar un mapa tecnològic d'equipament i infraestructures especials dels instituts i fundacions d'investigació sanitària de la Comunitat Valenciana, que permetrà conéixer amb exactitud l'ecosistema d'investigació sanitària, optimitzar els recursos d'investigació i coordinar l'ús d'equips singulars. 

2. Millora de l'accessibilitat i comunicació amb els usuaris de la sanitat. Entre altres objectius, destaca el de desenvolupar un portal del pacient que permeta al ciutadà accedir a la seua informació i la faciliació de l'accés a la història clínica del pacient.

3. Sistema de vigilància genòmica. Es busca complir les directrius marcades per la Unió Europea per a la vigilància de les malalties transmissibles, la vigilància de les resistències antimicrobianes i del SARS-CoV-2. El sistema serà necessari per l'aparició de nous microorganismes que puguen tindre impacte en la salut pública. 

4. Culminació de la reversió de la gestió del departament de salut de Torrevella. 

5. Culminació de la reversió del servei de ressonàncies magnètiques. El síndic de Comptes va calcular en 16,7 milions d'euros més a l'any la diferència de prestació del servei privat, en lloc de prestar-lo amb el sistema públic.

 

Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

1. Centre pilot d'orientació Individualitzada i tutoritzada per a la província d’Alacant a Altea. 

2. "Salva la teua empresa": pla d’assessorament per a les transformacions empresarials en situació de fallida. 

3. Programa d'internacionalització digital per a les empreses valencianes.

4. Desenvolupament de l’estratègia d'hidrogen Verd a la Comunitat Valenciana.

5. Programa de gestió empresarial d'acord amb l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible dirigit a les empreses valencianes.

 

Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

1. Licitació del pla valencià integrat d'energia i clima (PVIEC).

2. Inici de la llei valenciana de l’aigua i la seua governança.

3. Presentació del projecte de centre valencià de lluita biològica.

4. Esborrany de la llei de defensa i promoció de la qualitat agroalimentària.

5. Presentació del programa ReSOLt d’instal·lació d’energia fotovoltàica en estacions depuradores.

 

Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

1. Millora de l'accessibilitat del transport públic interurbà mitjançant la licitació de la renovació del mobiliari urbà en vora 1.000 parades del transport públic interurbà a l'àrea metropolitana de València.

2. Publicació de la guia per a incorporar la perspectiva de gènere en actuacions urbanes.

3. Elaboració de l’esborrany del catàleg de orotecció dels paisatges de la viticultura en la Comunitat Valenciana i el document inicial de l’avaluació ambiental estratègica.

4. Fi de les obres de la línia 9 del TRAM d’Alacant: Teulada-Gata de Gorgos.

5. Presentació de l'estudi de solucions de transport en taxi a la demanda per a àrees de trànsit feble.

 

Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

1. Presentació del pla de transformació digital.

2. Posada en marxa del portal de banda ampla.

3. ThinkInAzul: Xarxa Científica i d'R+D+I en ciències marines.

4. Actualització de l'estratègia d'especialització intel·ligent S3 de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

5. Realització de macroenquesta sobre bretxa digital.

 

Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

1. Diagnòstic sobre l’alineament de les polítiques del Consell amb els ODS i l’Agenda 2030. 

2.  Obertura de la plataforma de transparència per a entitats privades perceptores de subvencions.

3. Creació del Consell per al retorn de valencians i valencianes a la Comunitat Valenciana.

4. Campanya contra la intolerància. Aquest projecte té per objecte enfortir valors democràtics, com el de la tolerància, a partir de la divulgació de la nostra història i de la recuperació de la memòria democràtica.

5.  Elaboració de l’esborrany del Pla Valencià Responsabilitat Social. 

També et pot interessar

stats