Les hospitalitzacions per Covid es doblen en dues setmanes, fins a les 586 persones ingressades

Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 2.913 nous positius i tres defuncions que s’atribueixen a l’última setmana

pcr
Imatge d'arxiu d'una prova PCR

Les restriccions no aconsegueixen frenar l’avanç de la cinquena onada a la Comunitat Valenciana on, dia rere dia, continua pujant de manera sostinguda la pressió hospitalària. Hui hi ha 586 malalts de coronavirus ingressats en els hospitals valencians, el doble que fa catorze dies, quan hi havia 291 persones hospitalitzades. 

Pel que fa a les unitats de cures intensives, creix el nombre de malalts en vigilància intensiva, fins als 78 en aquests moments. En aquest cas, són més del doble que fa dues setmanes, quan hi havia 30 persones a les UCI. 

Tot i això, aquest increment de la pressió hospitalària no s’està produint de la mateixa manera arreu del territori valencià. La província de València concentra més del 70% dels ingressos en hospitals i en vigilància intensiva, amb 415 malalts en planta i 56 en vigilància intensiva. 

Vora 3.000 nous contagis i 3 defuncions

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 2.913 nous positius de coronavirus en l’últim dia i tres defuncions que s’atribueixen a l’última setmana. Així, des de l’inici de la pandèmia s’han contagiat 445.893 persones i n’han mort 7.478. 

En aquests moments hi ha 28.286 casos actius; és a dir, persones malaltes de coronavirus en l’actualitat, la qual cosa suposa un 6,18% del total de positius des del començament de la crisi sanitària.

Un brot d’origen social amb 35 casos a València

El departament que dirigeix Ana Barceló ha notificat un brot d’origen social amb 35 casos associats a la ciutat de València, on també s’han registrat dos grans focus de 12 i 11 contagis cadascun. També se n’ha comunicat un a Elx, amb tretze positius, i un altre a Riba-roja, d’origen laboral, amb 11 casos. 

També et pot interessar

stats