La mare de Marta Calvo dies abans d'iniciar-se el juí: “Tinc ganes de veure-li la cara a aquest psicòpata”

Dilluns començarà el juí amb jurat popular que determinarà la responsabilitat de l’acusat del crim de la jove assassinada el 2019

Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, en un moment de l'entrevista
Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, durant una entrevista, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

“Molt nerviosa”, però amb “ganes de veure-li la cara a aquest psicòpata”. Així afronta Marisol Burón l’inici del juí del crim de la seua filla, que començarà dilluns. Ella és mare de Marta Calvo, la jove de la qual es va perdre la pista a Manuel el novembre de 2019 i que Jorge Ignacio Palma assegura haver esquarterat.

“No li puc dir d’una altra manera”, aclaria Burón. "Encara que sé que és més fred que el gel, que no té sentiments, tinc ganes de veure'l. No podré dir-li res, però crec que amb la meua mirada tindrà prou", afegia la mare de Marta Calvo uns dies abans de començar el juí en què un jurat popular determinarà la responsabilitat de l’autor confés de la mort de la jove.

La mare de la xica assassinada ha insistit que l'única cosa que vol és saber on està el cos de sa filla, cosa que no ha aclarit l’assassí confés, al qual també se li atribueixen dues víctimes mortals més.

"Damunt de robar-me ma filla, m'ha robat el meu dol. Són dos anys i mig en què no he pogut començar el dol, i el que tinc clar és que així no puc viure per a tota la vida", lamentava Marisol Burón.

"Que em diga on està ma filla, que me l'entregue i ja faré amb ma filla el que haja de fer, donar-li un descans i saber on està", afirma per a afegir que té l'"esperança" que quan es vaja desenvolupant el juí el processat "puga afonar-se, veure sa mare quan declare i veure-la pressionada", i confessar què va fer amb el cos de la xica.

La mare de Marta Calvo recorda que quan no va tindre senyals de sa filla, que "no era el normal", va anar a buscar-la i es va trobar "aquest personatge", en al·lusió a José Antonio Palma, que va tardar vint minuts a obrir-li la porta "i amb tota la seua fredor" i sense mirar-la als ulls, li va dir que no coneixia Marta, que no sabia qui era "i que ho sentia molt".

"És una persona que té dues cares, és la maldat en persona i després és un xic com si no haguera trencat un plat", afirma Marisol Burón en les jornades prèvies al juí. Assegura que Palma és "un psicòpata de llibre, així l'han descrit els criminòlegs”.

Ell sabia en cada moment què és el que estava fent, li satisfeia veure-les morir Marisol Burón - Mare de Marta Calvo

“Ell sabia en cada moment què és el que estava fent, li satisfeia veure-les morir”, sentenciava la mare de Marta Calvo en referència a les diverses víctimes que se li atribueixen a l'acusat.

Marisol admet que li costarà "remuntar" després de l'inici de l'anhelat juí: "Em diuen 'que fort eres i que fort estàs', però jo sé el que porte dins, però m'alce del llit cada dia per a fer-li justícia a ma filla i a les altres xiques, perquè realment la veu d'eixes xiques també soc jo".

També et pot interessar

stats