La mare de Marta Calvo demana suport polític per a ampliar la presó permanent

La iniciativa legislativa, presentada pel PP, proposa ampliar-la als casos en què s'oculta el cadàver o es tracta d'assassins reincidents

Marisa Burón
Marisol Burón / À Punt NTC

La mare de Marta Calvo, Marisol Burón, ha reclamat aquest dijous suport polític perquè progresse al Congrés la iniciativa legislativa presentada pel PP, que proposa ampliar la presó permanent revisable als casos en què s'oculta el cadàver o es tracta d'assassins reincidents.

Així ho ha afirmat aquest dijous després de reunir-se amb la síndica del PP a les Corts i secretària general del PPCV, María José Catalá, que ha anunciat una iniciativa parlamentària perquè des de la Generalitat s'inste també el govern espanyol a concretar aquesta reforma del Codi Penal.

La mare de Marta Calvo ha afirmat que té esperança en el fet que aquesta proposta tire avant dimarts que ve al Congrés i ha demanat a les formacions que no hi estiguen d'acord que, almenys, s'abstinguen i en permeten l'aprovació.

"Desgraciadament, la meua filla va morir el 7 de novembre de 2019 i hui no la tinc. Només una persona sap on està" i no ho diu perquè "té una llei que l'empara per callar", ha lamentat. Burón creu que matar algú i ocultar-ne el cadàver "ha d'estar més castigat" i ha explicat que com a mare està patint per no poder donar a la seua filla "un descans en pau", ja que l'assassí confés de Marta Calvo "no diu on està perquè la llei l'empara".

"Demane que això tire avant per la meua filla, per totes elles, i per totes les que puguen vindre, que tant de bo no n'hi haja cap més", ha manifestat Burón, que també ha desitjat que des de les Corts es puga fer pressió perquè el dimarts al Congrés "això tire avant".

La síndica del PP, per la seua part, ha considerat que aqusta modificació del Codi Penal és "tan necessària" que des del PP s'han mobilitzat per a portar-la al Congrés, perquè tant Marisol com Marta Calvo mereixen que tota la societat "faça aquest pas al capdavant". "Tots els que som pares no podem quedar-nos aliens a aquesta realitat, no podem fer un pas arrere ni tancar les orelles i els ulls a una realitat que requereix una modificació del Codi Penal", ha destacat. La dirigent del PPCV ha manifestat que per al legislatiu fer aquest canvi és "una cosa senzilla", però per a la societat seria una cosa molt valuosa".

També et pot interessar

stats