El juí pel crim de Marta Calvo començarà el 13 de juny amb jurat popular

Jorge Ignacio Palma, autor confés d'esquarterar el cos de la jove i presumpte assassí d'altres dues dones, s'enfronta a una petició de presó permanent revisable

Missatge de l’àvia de Marta Calvo
Missatge de l’àvia de Marta Calvo / À Punt NTC

Un jurat popular jutjarà entre el 13 de juny i el 15 de juliol Jorge Ignacio Palma, l'autor confés de la desaparició del cos de la jove Marta Calvo i suposat assassí de dues dones més, segons han informat fonts del cas. El procediment se celebrarà a l'Audiència Provincial de València. 

L'acusat està a la presó provisional des de finals de 2019, quan va confessar haver esquarterat el cos de Marta Calvo. Se'l considera també responsable d'haver acabat amb la vida de les joves Arliene Ramos i Lady Marcela en el transcurs d'unes pràctiques sexuals amb cocaïna i probablement altres substàncies.

La primera jornada, el 13 de juny, es reserva íntegrament per a la composició del jurat, que estarà format com és habitual per nou persones. Les declaracions no començaran, per tant, fins l'endemà, segons les previsions inicials.

A Jorge Ignacio Palma se l'ha processat per les morts de les tres joves i per nou intents d'homicidi més sobre dones amb mètodes idèntics, a més de narcotràfic. Per tots aquests fets la Fiscalia demana un total de 130 anys de presó. En un escrit en què arreplegava les conclusions del cas, el ministeri públic el considera responsable de tres delictes d'homicidi, onze d'abusos sexuals i un delicte contra la salut pública. Les acusacions particulars, per la seua banda, eleven la consideració del que ha succeït a tres delictes d'assassinat i reclamen per a l'acusat presó permanent revisable.

El juí, detallen fonts citades per Efe, s'ha previst de tal forma que es veja cadascun dels casos de manera detallada, amb les declaracions centrades en cada cas. Així, el tribunal es pot fer una idea dels fets sobre cadascuna de les víctimes.

Segons va concloure el jutge instructor, l'acusat "introduïa droga de forma no consentida en els òrgans genitals de les dones, provocant-los un augment del ritme cardíac i de la pressió arterial, limitant la capacitat defensiva i volitiva, sent conscient de les conseqüències letals d'aquesta pràctica", afig. Detalla així mateix totes les trobades amb dones que van seguir aquest patró dels quals s'han tingut constància en la fase d'investigació, un total d'onze entre l'estiu de 2018 i novembre de 2019. De totes elles, tres es van saldar amb la defunció de les joves amb qui s'havia citat el processat. 

En el mateix acte de processament s'ordena també obrir una peça de responsabilitat civil per import de 350.000 euros, "de manera provisional i cautelar d'acord amb les peticions de contingut indemnitzatori sol·licitat per les diferents acusacions" i es manté la presó provisional acordada per a l'investigat.

L'advocada de Jorge Ignacio Palma demana la lliure absolució amb l'argument que el defensat és "consumidor de substàncies estupefaents i tòxiques", per la qual cosa considera que hi concorre la circumstància modificativa de la responsabilitat criminal de toxicomania.

Les restes mortals de Marta Calvo encara no s'han trobat, malgrat les múltiples cerques que ha dut a terme la Guàrdia Civil per les zones de l'interior de València en les quals suposadament va llançar-les el sospitós després d'esquarterar el cadàver, segons la confessió que va fer en entregar-se.

També et pot interessar

stats