Lambda i els clubs esportius llancen una campanya per a combatre l'LGTB-fòbia en els esports

L'Ajuntament de València també s'uneix a les reivindicacions del Dia contra l'LGTB-fòbia a l'esport amb una inversió de 10.000 euros en dues iniciatives

Els clubs esportius LGTBIQ+, Les Heidis i Samarucs

El col·lectiu LGTB+ Lambda llança una campanya per a visibilitzar les reivindicacions de les dones lesbianes, transsexuals i bisexuals+ amb motiu del Dia contra l'LGTB-fòbia a l'esport, que se celebra aquest dissabte.

Per a aquesta iniciativa s'han unit cinc clubs esportius de València: Les Heidis, Valencia Roller Derby, Rugby Túria, Dracs València i Samaruc Dones. Entre altres coses, posen en relleu la importància del respecte en el joc i en el fet que l'esport no tinga gènere. A més, expliquen que no volen "que ens posen les coses fàcils, volem que no ens les posen més difícils".

Des de Lambda posen l'accent en els discursos d'odi que encara es mantenen contra persones homosexuals, bisexuals, trans o intersexe, tant al carrer com a internet. Segons va denunciar la plataforma en el primer informe 'Al Loro!', només el 2021 es van recopilar més de 500 missatges d'odi LGTB-fòbics en xarxes socials i una relació amb l'esport molt elevada.

«Les persones agressores han de deixar de sentir-se impunes i la societat ha de donar suport a les persones atacades», explica Nadine Sorio Tortajada, tècnica de Lambda. Així, conviden la ciutadania a actuar denunciant els atacs LGTB-fòbics a través dels perfils del programa @allorodenuncia en Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

D'altra banda, davant de qualsevol agressió es pot acudir de manera gratuïta al servei Orienta, l'oficina LGTBI de la Generalitat, on es proporciona acompanyament per a gestionar emocionalment l'atac i l'assessorament sobre els recursos legals que hi ha a l'abast.

L'Ajuntament de València inverteix 10.000 euros en dues iniciatives per a lluitar contra l'LGTB-fòbia en l'esport

La regidoria d'Igualtat i Polítiques LGTBI de l'Ajuntament de València, encapçalada per Lucía Beamud, ha concedit una ajuda de 4.000 euros al club esportiu Samarucs LGTBI+ i una altra de 6.000 euros al club esportiu Dracs. Aquestes organitzacions engloben diverses disciplines esportives i tenen com a objectiu oferir als seus socis un entorn segur, inclusiu i d'acceptació independentment de la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

"Des de l'Ajuntament de València defensem un esport lliure de tota mena de discriminació", ha assenyalat la regidora. "Encara que València és una ciutat referent en aquests temes, encara hi ha qui pateix insults, desqualificacions o violència, verbal i física per raó de l'orientació sexual, per això és important fer costat als clubs esportius que fomenten la visibilització del col·lectiu LGTBI en l'esport".

També et pot interessar

stats