Una de cada deu dones lesbianes deixa el treball per problemes derivats de la seua orientació sexual

En el Dia de la Visibilitat Lèsbica, la Felgtb posa l'accent en la discriminació que encara pateixen les dones lesbianes en l’entorn laboral

Dues dones besant-se a la platja
Dues dones besant-se a la platja / Shutterstock

Al llarg de l'any, i especialment aquest dilluns Dia de la Visibilitat Lèsbica, diversos col·lectius LGTBQ reivindiquen el dret de les dones lesbianes a sentir-se segures a qualsevol espai amb plena igualtat de drets i posen l'accent en la necessitat de tindre referents en tots els àmbits.

La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (Felgtb) denúncia que una de cada 10 dones lesbianes s’ha vist abocada a abandonar el seu lloc de treball per problemes derivats de la seua orientació sexoafectiva. Així ho ha demostrat una enquesta que l'organització ha realitzat.

Com a principals motius per a mostrar-se reticents a visibilitzar-se en el treball destaquen les bromes sobre la seua orientació sexual (70%), la por a l'aïllament (56%) i a les represàlies (46%).

Però la desigualtat no es troba tan sols a l'àmbit laboral. Segons explica Cristina Pérez, coordinadora de Polítiques Lèsbiques de Felgtb, "moltes dones joves segueixen sense poder ser com són a les seues cases, amb les seues famílies; unes altres pateixen assetjament i agressions de tota classe en els seus centres d'ensenyament".

Activitats per a commemorar la Visibilitat Lèsbica

El col·lectiu LGTB+ valencià Lambda també se sumarà a l'exposició VisibLES amb el tema "Memòria, reconeixement i visibilitat lèsbica de Lambda", per a reivindicar els referents lèsbics, necessaris per a aconseguir una societat diversa real. 

L'exhibició eixirà als carrers de la ciutat de València en aquestes dates:

  • 26 d'abril, d'11 a 14 hores. Plaça de l'Ajuntament
  • 27 d'abril, de 16 a 19 hores. Plaça de Benimaclet
  • 28 d'abril, d'11 a 14 hores. Plaça dels Pinazo

Per la seua part, Felgtb organitza la segona edició de VisibLES Fest, tres xarrades en línia que es duran a terme el 26, 27 i 28 d'abril als seus canals de Facebook i YouTube, els temes de les quals seran "Visibilitat lèsbica: feminisme i interseccionalitats", "Maternitats Cuir" i "Sexualitat i Salut Lèsbica".

Quant a l’organització Marietes l'Eliana, torna a celebrar la Besada Lèsbica amb la seua quarta edició. Amb aquesta iniciativa busquen omplir les xarxes socials de besos per a donar visibilitat a l'amor entre dones.

També et pot interessar

stats