La celebració del Dia de la Visibilitat Lèsbica s'adapta al confinament

Les xarxes socials i webs permeten manifestar-se i visibilitzar-se des de casa.

La celebració del Dia de la Visibilitat Lèsbica s'adapta al confinament

Aquest diumenge se celebra el Dia de la Visibilitat Lèsbica. Per a adaptar-se a l'estat d'alarma, diverses organitzacions han proposat activitats que permeten manifestar-se des de casa. Aquesta data cobra especial importància en un context en el qual moltes persones LGTBI conviuen al costat de qui els agredeix.

El col·lectiu Lambda ha organitzat l'exposició virtual "VisibLES: memòria, reconeixement i visibilitat lèsbica", que recull els testimonis de 18 dones que són part de la història de l'organització.

L'objectiu d'aquesta exposició és reconéixer i agrair la labor realitzada per les activistes pels drets de les dones lesbianes en els darrers vint anys. "VisibLES" ja està disponible i compta amb una visita guiada que locuta els testimonis perquè siguen accessibles a les persones amb discapacitat visual. Ara per ara, l'exposició només està disponible en castellà.

Referents lèsbics a les xarxes socials

Des de la Federació Estatal LGTB (FELGTB) s'anima a totes les dones lesbianes a apujar una foto amb una V dibuixada o formada amb les mans i l'etiqueta #VdeVisibles. L'organització vol evidenciar així que les lesbianes són moltes, diverses i transversals.

La Federació LGTB de referència en l'àmbit estatal també ha organitzat el #VisibLesFest, una sèrie de directes amb dones lesbianes visibles que s'emetran a través d'Instagram per a reflexionar sobre el seu paper en àmbits com ara els esports, la cultura, el feminisme o l'ensenyament.

En aquesta línia, la Federació d'Ensenyament de CCOO vol ajudar a generar un espai segur per a les alumnes lesbianes i aconseguir protocols específics per a combatre la lesbofòbia a les aules.

Les professores són un dels referents de la infància durant el seu desenvolupament i moltes d'elles volen ser visiblement lesbianes per a fomentar l'educació a favor de la diversitat. Així, es busca generar també un espai laboral lliure de prejudicis, discriminacions, invisibilitats i lesbofòbia.

El sindicat anima les docents a fer-se una foto formant la lletra L amb el dit polze i índex en angle recte o a gravar un vídeo sobre la seua experiència com a dona lesbiana i el pugen a les xarxes socials amb l'etiqueta #LdeVisible.

Besada lèsbica confinada

L'organització Marietes l'Eliana celebra enguany la tercera besada lèsbica, en aquesta ocasió confinada. La iniciativa busca omplir les xarxes socials de besos lèsbics per la visibilitat que celebren.

També et pot interessar

stats