L'RFEF amenaça amb accions legals Hermoso i Futpro acusant-los de mentir

El comunicat arriba després que Jenni Hermoso afirmara que les paraules de Rubiales “són categòricament falses”

La Federació intenta demostrar amb imatges que Rubiales no menteix
La Federació intenta demostrar amb imatges que Rubiales no menteix / RFEF

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha emés un contundent comunicat passada la mitjanit per a respondre a Jenni Hermoso i el seu sindicat Futpro, amb “imatges” com a “proves” per a demostrar que el seu president, Luis Rubiales, no menteix.

L'intens divendres que va començar amb una Assemblea Extraordinària a la Ciutat del Futbol en què Rubiales va descartar dimitir enmig d'una forta pressió política i social, va acabar amb un últim comunicat de l'RFEF per a respondre el que havia publicat pel sindicat Futpro en nom d’Hermoso. 

Unes hores abans, després de les declaracions de Rubiales, Víctor Francos, president del Consell Superior d'Esports (CSD) i secretari d'Estat per a l'Esport, afirmava que el govern espanyol havia iniciat els tràmits per a suspendre’l: “hem activat tots els mecanismes per a prendre les mesures oportunes”. 

La davantera de la selecció va desmentir les declaracions de Rubiales en què exposava que Hermoso el “va alçar de terra”, per a agafar-lo per les cames i quan el va deixar es van abraçar, moment en el qual a més, segons el president de la Federació, va rebre el consentiment per a fer-li un bes en la boca.

“Vull aclarir que, tal com es va veure en les imatges, en cap moment vaig consentir el bes que em va propinar i, per descomptat, vaig buscar alçar al president”, va apuntar la davantera del Pachuca mexicà en un comunicat de Futpro, Associació de Futbolistes Professionals.

No obstant això, l'RFEF va respondre al seu torn per a “demostrar” que Rubiales no va mentir, i va recordar que posarà les “accions legals [que] corresponguen en defensa de l'honorabilitat” del seu president, el qual va exposar “d'una forma clara i senzilla com es van produir els fets que són motiu de conflictivitat i escarni”.

La Federació adjunta quatre fotos en les quals es pot veure Rubiales amb els braços solts per l’esquena de la jugadora, “cap força podia exercir”, diu la nota, amb una segona en la qual els talons estan elevats. En la tercera i quarta foto, l'RFEF vol fer veure que Hermoso “ha elevat de terra” Rubiales, el qual “ha de continuar agarrant-se a la jugadora per a no caure”. “Les proves són concloents. El Sr. president no ha mentit”, afig la nota.

L'RFEF apunta que tant la Federació com Rubiales “demostraran cadascuna de les mentides que es difonguen ja siga per algú en nom de la jugadora o, si fora el cas, per la mateixa jugadora”, i ha anunciat accions legals contra Futpro i ha lamentat no poder celebrar l'èxit en el Mundial.

Finalment, la Federació respecta la decisió de les campiones del món de no tornar a la selecció, “mentre continuen els actuals dirigents” com van anunciar, però recorda que “la participació en la selecció és una obligació de totes les persones federades si són cridades per a això”.

També et pot interessar

stats