El discurs de Rubiales causa una onada de rebuig: "Això és inacceptable"

Les companyes de Jenni Hermoso, polítiques com Yolanda Díaz i Irene Montero, i entitats feministes s'han manifestat en contra de les paraules del president de l'RFEF

Una dona ensenya una pancarta demanant el cessament de Luis Rubiales / À Punt NTC

Les reaccions polítiques i socials al discurs de Luis Rubiales han sigut immediates i contundents. Sobretot les de les principals al·ludides, com la mateixa Jenni Hermoso. En un comunicat, juntament amb les companyes de selecció, la jugadora ha desmentit que el bes fora consentit, a més d'afegir que "no tolera que es pose en dubte la seua paraula i que s'inventen paraules que no ha dit".

En el comunicat, a més, les jugadores han demanat "respostes contundents dels poders públics perquè accions com aquestes no queden impunes" i han assegurat que no tornaran a la selecció si continuen els actuals dirigents. Abans, les jugadores de la selecció ja li havien mostrat el seu suport a través de les xarxes socials.

També Yolanda Díaz i Irene Montero han utilitzat les xarxes per a reaccionar davant de l'amenaça de Rubiales d'anar als tribunals. Montero ha assegurat que "desacreditar la víctima no funcionarà", mentre que Díaz ha demanat "posar fi a la impunitat per a les accions masclistes".

Els col·lectius feministes i LGTBI tampoc han tardat a respondre a qui encara és president de la Federació Espanyola de Futbol. "Amb aquest discurs el que ha fet ha sigut provocar i centrar tota l'atenció en la jugadora. Ha sigut provocador i ha posat en marxa la maquinària del que és un home masclista i prepotent, que, a més, està emparat i protegit per molts aplaudiments", ha opinat sobre el president de l'RFEF Ángela Escribano, membre de la Coordinadora Feminista de València.

"Això ha sigut un 'Soc el president i d'ací no em trau ningú', i creiem que això no ha de ser així. No eres impune per ser president, has de donar la cara davant del que fas", ha afirmat la presidenta de la Penya Valencianista LGTBI, Amparo Ramada.

Durant tota la vesprada, moviments feministes han anat convocant concentracions en diverses ciutats per a demanar la destitució immediata de Rubiales.

També et pot interessar

stats