La presidència de Rubiales, sempre vorejant la polèmica

El 17 de maig del 2018 s’estrenava com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Però des que va arribar al càrrec fa cinc anys ha viscut al límit del conflicte esportiu

Rubiales quan va arribar a la presidència de la RFEF fa cinc anys

Luis Rubiales té previst presentar finalment aquest divendres la seua dimissió com a president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) davant la seua assemblea extraordinària, després d'augmentar la pressió sobre ell des de diversos estaments pel bes en la boca, sense consentiment, que va donar a la jugadora Jenni Hermoso en la final del Mundial. Un punt final a la trajectòria d'un president que va començar la seua carrera als camps de joc.

Luis Rubiales iniciava el millor moment de la seua trajectòria com a futbolista firmant amb el Llevant. Però més que referent en defensa al camp, al club granota es va convertir en portaveu d'una plantilla en vaga per impagaments.

Prompte penjava les botes. L'any 2010 Rubiales era nomenat president de l'Associació de Futbolistes Espanyols. I sis anys després, aconseguia l'aprovació per unanimitat del primer conveni de futbol femení.

El 17 de maig del 2018 s'estrenava com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Però des que va arribar al càrrec fa cinc anys, ha viscut vorejant el conflicte esportiu.

El primer, amb la destitució de Lopetegui com a seleccionador absolut, dos dies abans d'iniciar-se el Mundial de Rússia.

Polèmica també amb els equips valencians, tot i el seu passat granota. Guerra oberta que començà al València el 2019, amb la denúncia del club al nou format de Supercopa de Rubiales i el repartiment dels drets econòmics després de guanyar la Copa.

La falta de simpatia amb els clubs valencians tornava a fer-se notar anys després, amb la filtració d'una conversa de WhatsApp en què el president deixava clar que el Sevilla, el Vila-real i el València eren els equips que pitjor li queien.

Però l'última polèmica que envoltà el president ha posat el punt final. Al bes a Jenni Hermoso durant el lliurament de medalles en la final del Mundial se sumava el comportament amb altres jugadores i la desproporcionada celebració des de la tribuna al costat de la reina.

La seua actuació no va agradar a ningú. Tampoc la manera de disculpar-se ni les declaracions públiques a la cadena COPE. Anys de polèmiques constants que han posat fi al seu regnat.

També et pot interessar

stats