La FIFA obri un procediment disciplinari a Rubiales

Assenyala que la seua actitud després de la final del Mundial podria violar els articles 13.1 i 13.2 del Codi Disciplinari

Misa, Eva Navarro, Jenni Hermoso i Luis Rubiales celebren el triomf contra Anglaterra
Misa, Eva Navarro, Jenni Hermoso i Luis Rubiales celebren el triomf contra Anglaterra / Reuters

La comissió disciplinària de la FIFA, el màxim organisme del futbol al món, ha obert un procediment disciplinari contra Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, pel seu comportament en la celebració del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.

Les actuacions poden constituir una violació de l'article 13 del Codi Disciplinari de la FIFA, que reitera en un comunicat el seu "compromís indestructible de respectar la integritat de totes les persones i condemna enèrgicament qualsevol comportament en sentit contrari".

Sota l'epígraf "Comportament ofensiu i violació dels principis del joc net" en l'article 13 de FIFA, el primer punt al qual fa referència assenyala que "les associacions i els clubs, així com els seus jugadors, oficials i qualsevol altre membre i/o persona que exercisca una funció en el seu nom, hauran de respectar les regles de joc, així com els Estatuts de la FIFA i els reglaments, directives, directrius, circulars i decisions de la FIFA, i complir amb els principis de joc net, lleialtat i integritat".

En el segon punt de l'article, la FIFA detalla pautes del comportament que podrien ser objecte d'adoptar mesures disciplinàries. Entre aquestes estan "violar les normes bàsiques de conducta decent"; "insultar de qualsevol forma una persona física o jurídica, especialment mitjançant l'ús de gestos, signes o llenguatge ofensius"; i "comportar-se de manera que desacredite l'esport o desprestigie la FIFA".

La seua comissió disciplinària no oferirà més informació sobre el procediment obert fins a l'adopció d'una decisió final.

També et pot interessar

stats