Luis Rubiales demana disculpes pel bes a Jenni Hermoso: "Segurament, m'he equivocat"

El president de l'RFEF ha afirmat que ha "d'aprendre i entendre que quan un és president ha d'anar amb més compte"

EuropaPress 4987475 presidente real federacion espanola futbol luis rubiales posa europa press
El president de la RFEF, Luis Rubiales / Jesús Hellín (Europa Press)

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha reconegut aquest dilluns que "segurament" es va equivocar en besar la jugadora Jenni Hermoso durant el lliurament de medalles a les jugadores de la selecció espanyola de futbol després d'haver guanyat el Mundial. Rubiales ha definit la situació com "un moment de màxima efusivitat" però ha insistit que ha "d'aprendre i entendre que quan un és president ha d'anar amb més compte".

"Estem davant d'un fet històric, un dels dies més feliços del futbol espanyol. Campiones del món, una barbaritat. Per a assolir-ho portem treballant molt de temps i ens sentim orgullosos. Però també hi ha un fet que he de lamentar i és tot el que ha ocorregut entre una jugadora i jo, amb una magnífica relació entre els dos, i on segurament m'he equivocat", ha assegurat Rubiales en un vídeo de l'RFEF.

Rubiales ha explicat que el bes als llavis el va fer "sense cap mala intenció ni mala fe" i "de manera molt espontània [...] Ací ho veiem una cosa natural, normal, però fora sembla que s'ha format enrenou".

"Hi ha gent que per això s'ha sentit danyada, he de disculpar-me, no tinc altra opció. I a més aprendre d'açò i entendre que quan un és president d'una institució tan important com la Federació, ha de tindre més compte, sobretot en cerimònies i en aquest tipus de qüestions", ha manifestat.

A les disculpes pel bes s'han sumat unes disculpes per les declaracions que Rubiales va fer ahir davant de diferents mitjans, en les quals qualificava "d'estupidesa" o "idiotesa" l'episodi. "Ací dins ningú li donava la més mínima importància. Però fora sí que li n'han donat. També vull disculpar-me davant d'aquestes persones, perquè entenc que si des de fora s'ha vist d'una altra manera, segurament tindran els seus motius", s'ha disculpat.

Per últim, ha afegit que està "afligit" perquè "davant de l'èxit més gran de la nostra història en el futbol femení i un dels majors en general, açò haja entelat en certa manera la celebració". "Jo crec que s'ha de donar el mèrit a aquestes dones, a l'equip liderat per Jorge Vilda, i açò s'ha de celebrar en gran", ha finalitzat.

El bes a la futbolista madrilenya Jennifer Hermoso per part de Luis Rubiales ha generat diverses crítiques, com les del ministre de Cultura i Esport en funcions, Miquel Iceta, així com les de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra. Entitats com la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, per la seua banda, n'han demanat la dimissió.

També et pot interessar

stats