Jenni Hermoso, sobre el bes de Rubiales: “No m’ha agradat. Però, i què faig jo?”

La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, ha recordat que fer un bes sense el consentiment de l'altra persona és "una forma de violència sexual"

Durant l'emissió de la celebració de la victòria, s'aprecia com Rubiales agarra del cap a Hermoso i li planta un bes a la boca.
Durant l'emissió de la celebració de la victòria, s'aprecia com Rubiales agarra del cap a Hermoso i li planta un bes a la boca.
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 d'agost 2023 - 20:11 Actualitzat: 26 d'agost 2023 - 09:22

La selecció de futbol ha fet història i s’ha proclamat campiona del món per primera vegada, després de la victòria contra Anglaterra per un gol d'Olga Carmona.

Un moment de les celebracions, però, ha rebut moltes crítiques en xarxes socials dins i fora d’Espanya, tot i que no els el podem mostrar per una qüestió de drets d'imatge.

Es tracta d’un bes del president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, a la jugadora Jenni Hermoso. En el vídeo s’aprecia com Rubiales agarra del cap a Hermoso i li planta un bes a la boca, un gest que ha generat confusió en l’audiència.

La jugadora, en un directe d’Instagram rodejada de companyes celebrant la fita esportiva, ha emfasitzat: “No m’ha agradat, eh?”. Entre riures i en un ambient marcadament festiu, s’ha preguntat “Però, i què faig jo? Mira’m a mi”. 

En la cerimònia de lliurament del Mundial, però, Hermoso ha demanat que no "li peguen més voltes". "Ha sigut un gest mutu totalment espontani per l'alegria immensa que dona guanyar un Mundial. El presi i jo tenim una gran relació, el seu comportament amb totes nosaltres ha sigut de deu i va ser un gest natural d'afecte i agraïment", segons declaracions facilitades per la Federació.

La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, ha recordat que fer un bes sense el consentiment de l'altra persona és "una forma de violència sexual que patim les dones de forma quotidiana i, fins ara, invisible, i que no podem normalitzar".

Les reaccions dels partits polítics tampoc no s'han fet esperar. Elizabeth Duval, portaveu de Feminisme, Igualtat i Llibertats LGTBI+ de Sumar, ha denunciat el que considera un comportament "vergonyós, violent i inacceptable" de Rubiales. Ho ha fet compartint una notícia publicada per L'Équipe, referent del periodisme esportiu francés, que s'ha fet ressò tant del que titllen com un "bes a la força" com de les declaracions posteriors de la jugadora.

En aquesta línia s'ha pronunciat també la diputada socialista Adriana Lastra, que ha qualificat els fets de "pur masclisme" i ha demanat la dimissió del president de la Federació Espanyola de Futbol. La política ha demanat també que no s'establisca cap paral·lelisme entre aquest bes i el que protagonitzaren Iker Casillas i Sara Carbonero després de la victòria del mundial de 2010.

També et pot interessar

stats