Espanya, campiona del món per primera vegada

La 'roja' ha derrotat Anglaterra per 1-0 amb un gol d'Olga Carmona

Ivana Andrés alça el trofeu de campiones
Ivana Andrés alça el trofeu de campiones / Carl Recine (Reuters)

La selecció espanyola femenina de futbol s'ha proclamat campiona del món per primera vegada en la història, després d'haver derrotat Anglaterra per 1-0 en la final del Mundial amb un gol d'Olga Carmona.

La valenciana Ivana Andrés, del Reial Madrid, ha alçat el títol que acredita la roja com el millor equip femení del planeta, mentre que Aitana Bonmatí, jugadora del Barça i filla d'ontinyentí, ha sigut guardonada amb el premi a la millor jugadora del torneig. Salma Paralluelo, exgrogueta de només vint anys, ha sigut la millor jove.

El combinat de Jorge Vilda, que ha tornat a deixar a la banqueta la dues vegades Baló d'Or Alexia Putellas, s'ha venjat així de les angleses que, en l'Eurocopa de l'any passat, van fer fora Espanya per a després proclamar-se campiones d'Europa.

El gol de Carmona en el minut 27 i una impecable actuació d'una Espanya que a cada partit va anar renovant la seua millor versió han culminat la conquista de la primera estrela mundialista per a una roja que ha traçat un consistent full de ruta per a obrir la vitrina de títols de l'absoluta femenina.

Primer títol absolut

Espanya es converteix en el cinqué conjunt que se cenyeix la corona global i accedeix a un palmarés que encapçalen els Estats Units amb quatre títols, dos més que Alemanya, mentre que el Japó i Noruega són les altres dues seleccions llorejades.

Espanya s'ha convertit en la segona selecció que aconsegueix guanyar el Campionat del Món masculí i femení, després d'Alemanya. Aquest és el desé títol mundial del país per equips, que se suma als quatre de waterpolo (tres masculins i un femení), als dos d'handbol maculí, als dos de bàsquet masculí i al de futbol masculí, assolit el 2010 a Sud-àfrica.

La triple corona

Espanya, amb el títol d'aquest diumenge a Sidney, completa un èxit sense parangó, en ser Espanya també la vigent campiona universal en categoria sub 27 i sub 20.

El 30 d'octubre del 2022, Espanya va alçar el seu segon Mundial sub 17 a Bombai (Índia), on el quadre dirigit per Kenio Gonzalo es va imposar en la final a Colòmbia per 1-0 amb un autogol d'Ana Guzmán.

També el 2022, però el 28 d'agost, la selecció espanyola es va penjar l'or en el Mundial sub 20 de Costa Rica. A l'estadi Nacional de San José, la roja va derrotar per 3-1 el Japó amb una diana d'Inma Gabarro i un doblet de Salma Paralluelo, protagonista indiscutible també del títol absolut a Austràlia i Nova Zelanda que completa la triple corona.

També et pot interessar

stats