La selecció espanyola: un espill en què reflectir-se per a tota una generació de xiquetes

La passió del futbol femení no para de créixer, i la històrica victòria del Mundial no fa més que augmentar-ne la popularitat

Joves aficionades de la selecció espanyola consulten l'alineació de l'equip / À Punt NTC

La passió pel futbol femení no para de créixer, i la històrica victòria de la selecció espanyola en el Mundial no fa més que augmenta-ne la popularitat. Ja hi ha tota una generació de futbolistes que han crescut amb les estreles del combinat espanyol com a referents.

"Recorde quan vaig començar a jugar de xicoteta, en camps de terra i amb uniformes tres talles menors a la meua", rememora Patricia Campos, entrenadora i comentarista d'À Punt Mèdia. "Tot ha canviat, amb tot el que implica això socialment", destaca.

Com a exemple, enguany el club Promeses de Sueca s’ha sumat a la trajectòria en la qual estan treballant molts clubs de futbol femení. "Enguany s'han inscrit 65 xiquetes i hem format tres equips", apunta Carles Pastor, director esportiu del club.

Carmen Arce, coneguda en el món del futbol com a Kubalita, tot un referent del Futbol Femení Espanyol, ha viscut la final endinsant-se en les ones de la ràdio d’À Punt. "Pense que part de l'ànima d'aquelles pioneres dels anys setanta està en el cor de les jugadores que estan a Austràlia amb la idea de ser campiones del món", comentava Arce moments abans del partit.

Ella és una de les moltes dones que van trencar el sostre de vidre del futbol i van marcar el camí per a les noves generacions. Un camí que moltes xiquetes tindran més facilitat per a transitar després de la victòria de la selecció espanyola.

També et pot interessar

stats