Rubiales no dimitirà pel qüestionat bes a Jenni Hermoso: "S'està cometent un assassinat social"

El president de l'RFEF carrega contra totes les veus que li han demanat que se'n vaja i nega que el gest fora sense consentiment de la jugadora i que hi haguera cap "desig" o "posició de domini"

Rubiales, durant l'assemblea extraordinària de la RFEF

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, en el centre de la polèmica per fer-li un bes a la jugadora Jenni Hermoso durant la final del Mundial femení a Austràlia, es nega a dimitir. El gest del directiu, que la va agafar pel cap i va fer-li un bes en els llavis, ha generat una gran polèmica a Espanya i en tot el món amb una allau crítiques i peticions des de l'àmbit polític, social i esportiu perquè abandone el càrrec. Ell es nega a dimitir i es considera víctima en l'assumpte perquè assegura que sí que hi va haver consentiment. "No dimitiré", ha repetit fins a cinc vegades durant l'assemblea extraordinària convocada aquest divendres per l'RFEF, a pesar que està acorralat i de les fortes pressions rebudes en les últimes hores. La negativa de Rubiales ha causat autèntica sorpresa, ja que les informacions publicades en les últimes hores apuntaven que s'ho deixaria. "No s'està tractant de fer justícia, s'està executant un assassinat social, a mi, se m'està tractant de matar", ha remarcat també.

En una dura intervenció, el màxim dirigent del futbol espanyol s'ha reivindicat com la víctima en aquest episodi i ha deixat clar que no abandonarà el seu lloc perquè considera que no ha fet res malament. A més, ha avançat que acudirà a la via judicial per a defensar-se de les acusacions "falses" que, segons considera, ha rebut aquesta setmana, i ha negat que hi haguera cap "desig" ni "posició de domini" en el bes que li va fer a Hermoso. Ell defineix el gest com "espontani, mutu, eufòric i consentit", encara que sí que ha demanat disculpes "pel context en què es va produir".

Rubiales, que ha sigut vitctorejat diverses vegades pels presents, ha assegurat que li va demanar permís a Jenni Hermoso per a fer-li un bes —que ell qualifica de "piquet"— i que la futbolista hi va accedir: "Em va dir 'sí'", ha remarcat. Durant el partit, la jugadora havia fallat un penal, ha recordat Rubiales, que diu que va tractar d'animar-la amb aquest gest carinyós. En aquell intercanvi breu —ha prosseguit— els dos s'abraçaren. "Ella va alçar-me de terra a mi", ha insistit. Després, segons ell, va arribar a dir-li que era "un crac" i tot seguit se'n va anar "rient-se". "Aquesta és la seqüència dels fets", ha proclamat taxativament.

Durant la compareixença davant de l'RFEF, el directiu ha contestat a les veus de l'espectre polític i d'associacions judicials que assenyalen que el bes podria constituir un delicte d'agressió sexual. Unes acusacions que ha negat fervorosament: "Agredir, Déu meu!, què pensaran les dones que sí que han patit una agressió sexual de veritat!". A parer seu, aquell bes no va tindre cap component de "desig" i "tota la gent ho comprén, encara que en els mitjans de comunicació s'estiga venent una altra cosa". "El desig que tenia era exactament el mateix que el que podia tindre en besar una filla meua", ha aclarit. De fet, ha recordat que elles estaven presents en l'estadi quan ocorregueren els fets.

Rubiales, que té obert en la FIFA un expedient disciplinari pel seu comportament, ha carregat en el parlament durament contra la cúpula de Sumar i Podem per acusar-lo de "vexar" la jugadora i de cometre "violència sexual". En concret, ha esmentat la vicepresidenta espanyola en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz; les ministres d'Igualtat i de Drets Socials en funcions, Irene Montero i Ione Belarra, i l'exdiputat al Congrés Pablo Echenique, i ha avançat que exercirà accions legals contra els quatre. Així mateix, ha atacat en diverses ocasions contra el que ell entén que és el "fals feminisme". "Una plaga", ha amollat, entre aplaudiments unànims del públic.

Perdó per "agafar-me aquella part del cos"

Rubiales, que té obertes fins a quatre denúncies per via administrativa en el Consell Superior d'Esports pel reprovat bes a Hermoso, ha demanat disculpes pel seu comportament a la graderia, quan es va tocar els genitals mentre celebrava el triomf de la selecció espanyola femenina de futbol. "Vull demanar perdó sense pal·liatius de cap classe per agafar-me aquella part del cos", ha explicat el president de l'RFEF, que ha atribuït el gest a "un moment d'eufòria" que el va fer perdre el control. "Vaig emocionar-me moltíssim, fins al punt de perdre el control i posar-me les mans ahí", ha afegit, tot admetre que l'acció va ser "poc edificant".

Pocs minuts després de parlar davant l'RFEF, la Fiscalia de Madrid ha remés a la de l'Audiència Nacional la denúncia presentada pel president de l'Escola Nacional d'Entrenadors de Futbol a Espanya, Miguel Galán, contra Rubiales, pel bes a Jenni Hermoso.

Yolanda Díaz reclama "mesures urgents" contra Rubiales: "És inacceptable"

La vicepresidenta segona del govern espanyol ha demanat al gabinet que lidera el socialista Pedro Sánchez que actue i prenga "mesures urgents" contra el president de l'RFEF en entendre que "no pot seguir en el càrrec". Yolanda Díaz, que ha respost els atacs de Rubiales a través d'un missatge publicat en Twitter, ha titlat d'"inacceptable" el discurs i el comportament del directiu en l'assemblea de la Federació. "S'ha acabat la impunitat per a les accions masclistes. No pot seguir en el càrrec", ha manifestat la també líder de Sumar.

També et pot interessar

stats