Estabilitzat l'incendi de la Vall d'Ebo que ha devastat 12.150 hectàrees

No es preveu donar-lo per controlat al llarg d'aquest divendres, la fase prèvia a la d'extinció

L'incendi de la Vall d'Ebo es troba a prop de l'estabilitazació
L'incendi de la Vall d'Ebo es troba a prop de l'estabilització / Natxo Francés (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 d'agost 2022 - 09:28 Actualitzat: 19 d'agost 2022 - 11:19

L’incendi de la Vall d’Ebo, provocat pel llamp d'una tempesta seca dissabte passat i que s'ha estés per la Marina Alta i pel Comtat, s’ha donat per estabilitzat. Toni Córdoba, suboficial del Consorci de Bombers d’Alacant, ha afirmat a À Punt NTC que a poc a poc s’aniran retirant els mitjans, però que “falten molts dies de faena” davant d'un incendi que ha cremat 12.150 hectàrees en un perímetre de 100 quilòmetres.

El secretari autonòmic d'Emergències, Josep Maria Àngel, avançava aquest divendres al matí que l'incendi es podria donar per perimetrat i estabilitzat al llarg del dia. Per la seua banda, el Consorci de Bombers d'Alacant no preveu donar-lo per controlat al llarg d'aquest divendres, la fase prèvia a la d'extinció.

Aquestes declaracions s’afigen a les de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, que va afirmar aquest dijous a la nit que la situació d’aquest incendi era “molt favorable, però s’han detectat reproduccions”. En aquest sentit, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha informat que durant la matinada de divendres han tingut lloc alguns rebrots en la zona de Balones i Benimassot, que han sigut controlats.

La missió dels bombers i brigades forestals que han treballat durant la passada nit ha sigut extingir aquests focus i refrescar el perímetre. Actualment, el nombre d'efectius que treballen per a assegurar la zona s'eleva a unes 120 persones, 35 vehicles i 4 mitjans aeris, unitats pertanyents al Consorci Provincial de Bombers d'Alacant i als bombers forestals de la Generalitat.

Això ja ha permés derivar mitjans a l’incendi forestal de Begís, que ja supera les 12.000 hectàrees de zona cremada i s’aproxima perillosament a la serra de la Calderona, com ara la Unitat Militar d'Emergències i la major part dels mitjans aeris.

El veïnat evacuat ha tornat a casa i es reobrin les carreteres 

El veïnat de les poblacions afectades que van haver de ser evacuades pel perill del foc i del fum que les envoltava, ja ha tornat a casa, després que el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant haja donat llum verda al retorn aquest dijous a les 13:00 hores.

D’altra banda, la Conselleria d'Obres Públiques ha reobert també aquest dijous les huit carreteres que s'havien tancat a la Marina Alta i el Comtat a causa del foc. Les autoritats aconsellen transitar amb "precaució", per la possibilitat que hi haja solsides en diversos punts.

També et pot interessar

stats