Per l'Horta presenta al·legacions al Pla de Mobilitat Metropolitana de València

El col·lectiu assegura que els projectes inclosos són "incompatibles amb la lluita contra el canvi climàtic"

El by pass al seu pas per Paterna es una imatge d'arxiu
El bypass al seu pas per Paterna en una imatge d'arxiu / Europa Press

La plataforma Per l'Horta ha criticat que el Pla de Mobilitat Metropolitana de València (Pmome) "assumeix projectes amb un extraordinari impacte territorial", com l'ampliació del port de València, la del bypass o el projecte ferroviari per a la ciutat. Segons ha assegurat el col·lectiu, aquestes actuacions "són incompatibles amb la lluita contra el canvi climàtic i la recuperació d'espai públic per a la gent".

Aquestes declaracions acompanyen les al·legacions presentades davant el Pmome, on han denunciat que el pla està subordinat a Uneix, un document presentat per la Presidència de la Generalitat Valenciana en 2019, i "és un catàleg d'obres públiques, la majoria decidides pel Ministeri de Foment".

Per l'Horta també ha reclamat la necessitat d'un Pla de Mobilitat Metropolitana amb una estructuració equilibrada del territori amb prioritat per a la infraestructura verda i que incorpore una visió científica sobre els efectes del canvi climàtic.

Finalment, ha criticat el termini "excessivament curt" per a presentar les al·legacions i el procés participatiu "molt restringit".

També et pot interessar

stats