La protecció dels barris i l'econòmica: els dos vessants enfrontades de l'ampliació del port

Les associacions veïnals desconfien d’aquesta infraestructura, mentre altres veus empresarials s'hi mostren a favor

Ampliació Port València

Els veïns i veïnes dels barris marítims de València, com Natzaret i el Grau, potencialment afectats per la futura ampliació del port de València, han insistit en el fet que no es poden repetir errades del passat. Com a víctimes de l'anterior ampliació portuària, que va tindre lloc l’any 1986, han assegurat a À Punt Notícies que hui dia seria encara més greu, tenint en compte l’actual context de canvi climàtic.

Rosa Bernabéu, portaveu de l’Associació Grau-Port, ha assegurat que l’ampliació només suposa més contaminació, soroll i menys treball per a la ciutadania del seu barri. Per la seua banda, Julio Moltó, portaveu de l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, ha lamentat que són “un barri mariner sense mar, no per voluntat pròpia, sinó obligats per una decisió de les autoritats”. 

Altrament, Francisco Prado, membre de Propeller, l’associació de directius i empresaris logístics, ha assegurat que aquesta mesura del port és l'única garantia de futur i ha afegit que els efectes mediambientals continuaran perquè no depenen d'aquesta infraestructura. A més, ha insistit que els informes l'avalen i que les crítiques no estan fonamentades.

L'Autoritat Portuària ha declinat contestar les preguntes d'À Punt sobre l'ampliació del port.

També et pot interessar

stats