Pagar peatge per a entrar a València en cotxe?

El debat està obert arran de la proposta del pla de mobilitat per a l'àrea metropolitana de València per a reduir el trànsit rodat i conscienciar sobre l'ús abusiu del cotxe

Pagar peatge per a entrar a València en cotxe? / À Punt NTC

Diversitat d'opinions amb vista a la possibilitat de pagar peatges per a entrar a València en cotxe. El debat està obert arran de la proposta del pla de mobilitat per a l'àrea metropolitana d'aquesta ciutat.

L'objectiu del pla, en exposició pública, és reduir el trànsit rodat de les ciutats d'aquest anell i conscienciar sobre l'ús abusiu que es fa del vehicle particular.

I no és l'única mesura que es planteja en el document. Una de les més polèmiques i que genera diversitat d'opinions és la possibilitat de posar peatges a les carreteres que uneixen l'àrea metropolitana amb la ciutat de València.

Dos milions de desplaçaments diaris

Actualment, entre els 44 municipis que conformen l'àrea metropolitana de la ciutat, hi ha un trànsit rodat diari de més de dos milions de desplaçaments i el 41% es fan en vehicle privat.

Des de la Conselleria d'Infraestructures consideren necessari un pla com aquest per a reduir els efectes contaminants dels vehicles.

El pla busca un acord entre les diferents administracions, i l'Ajuntament de València està d'acord sempre que es garantisca una xarxa d'interconnexió amb el transport públic. Tot i que hi ha alguns detalls que matisa, com la proposta de pagar per circular en algunes zones del nucli urbà.

El pla, que de moment està pendent d'al·legacions, té davant un procés de diàleg per a trobar el consens.

També et pot interessar