El Consell no contempla per ara modificar les mesures de cara a Cap d'Any

De moment no està previst que la comissió interdepartamental es reunisca per a estudiar noves limitacions en les festes de Cap d'Any

Imatge d'arxiu de la Interdepartamental del passat mes de juny
Imatge d'arxiu de la Interdepartamental del passat mes de juny / Generalitat Valenciana

La quinta onada continua avançant i, pocs dies abans de les festes Cap d'Any, arriba a xifres que no es registraven des de mitjan febrer. Per a analitzar la situació, el president de la Generalitat, Ximo Puig, es reuneix aquest dilluns amb persones expertes del Programa Valencià d'Investigació Vacunal Covid-19 (ProVaVac). No hi ha de moment damunt la taula, però, cap convocatòria de la comissió interdepartamental, l'organisme de la Generalitat encarregat d'acordar i aprovar les restriccions sanitàries en funció de l'evolució de la pandèmia.

La Comunitat Valenciana travessa actualment la segona onada més forta des del començament de la pandèmia, després de la que es va viure a final de gener. La mitjana diària és, de moment, de 3.647 casos. No obstant això, encara que els contagis s'han disparat, la pressió hospitalària és menor que ara fa un any.

Les restriccions actuals al territori valencià inclouen l'exigència de presentar el certificat covid en tots els establiments de restauració i oci nocturn, cines, residències o gimnasos, l'ús de mascareta a l'aire lliure o la limitació de les taules a deu comensals. Però en altres autonomies les mesures són més limitatives.

A Catalunya, el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha avalat el toc de queda entre la una i les sis de la matinada en poblacions superiors a 10.000 habitants que tinguen una incidència acumulada per damunt de 250 casos. A més, ha limitat a deu les persones que es poden reunir en l'àmbit públic i privat i al 70% els aforaments en els actes religiosos.

D'altra banda, la Regió de Múrcia ha tancat tota l'activitat no essencial a la 1 de la matinada, i també ha establit un límit de deu comensals en l'interior i de 12 en l'exterior per als sectors de l'hoteleria i la restauració. Així mateix, l'oci nocturn queda equiparat en condicions i restriccions a l'hoteleria, de manera que no es permet l'ús de les pistes de ball, mentre que el consum tant en barra com en taules interiors i exteriors serà sempre assegut.

Mentre s'espera l'anunci de les noves restriccions, el president de la Generalitat, Ximo Puig, es reafirma que la prioritat és "accelerar la vacunació" i que cal seguir les recomanacions per a previndre els contagis.

També et pot interessar

stats