Sanitat notifica 18 defuncions, rècord de la cinquena onada

Sanitat ha informat també de 2.567 nous positius. Actualment hi ha 823 persones ingressades amb covid-19, 147 a les UCI

Una sanitària pren mostres a un pacient per a la prova PCR
Una sanitària pren mostres a un pacient per a la prova PCR / À Punt NTC

La cinquena onada a la Comunitat Valenciana continua arribant als màxims registrats en la quarta. Primer van ser els contagis, després l’ocupació hospitalària i ara és el torn de les defuncions. La Conselleria de Sanitat Universal ha informat aquest dimarts de 18 noves morts des de l’últim balanç de dades, la xifra més alta d’aquesta onada, que iguala el pic màxim de l’anterior. Per a trobar la següent dada més alta cal remuntar-se a l’11 de març, quan estàvem deixant enrere la tercera onada i es van produir 23 morts. Així les coses, la mitjana mòbil setmanal puja fins als 7,43 i les morts des del començament de la pandèmia ascendeixen a 8.050. 

Els contagis baixen considerablement respecte a la xifra d’ahir, 9.648, però cal tindre en compte que la xifra de contagis de hui respon a les últimes 24 hores, mentre que els nous positius notificats ahir eren tots els detectats des de divendres. Així, Sanitat ha informat hui de 2.567 nous casos de covid-19, per la qual cosa la mitjana mòbil setmanal puja vora 60 punts fins als 3.265,86 i el nombre total de positius se situa en 579.822. Preocupa especialment el nombre de casos actius, que ahir va superar el pic màxim de la quarta onada —30.071— i hui n’hi ha 35.496, 10.200 més que dimarts passat. 

La pressió hospitalària també continua creixent, però es manté per baix de les xifres que marcava l’any passat per aquestes mateixes dates encara que els contagis siguen majors. Així, hui hi ha 823 persones ingressades als hospitals valencians a causa del coronavirus, 11 més que ahir, mentre que a les unitats de cures intensives en són, 147, una menys que ahir.

Aquest dimarts s'han notificat tres brots amb 10 o més casos associats.  Un a Paiporta amb 14 casos en l'àmbit educatiu, un altre a Alcoi amb 12 casos d'origen social i un tercer a Torrent amb 10 casos en l'àmbit educatiu.

També et pot interessar

stats