Toc de queda a Catalunya i tancament de l'activitat no essencial a la 1 a Múrcia

En les dues autonomies hi haurà limitacions en les reunions i en l'oci nocturn

Un carrer de Barcelona durant el toc de queda a 2020, en arxiu
Un carrer de Barcelona durant el toc de queda el 2020 / David Zorrakino (Europa Press)
23 de desembre 2021 - 13:40

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya ha comunicat aquest dijous el seu aval a la proposta del govern de Pere Aragonès d'aplicar el toc de queda entre la una i les sis de la matinada en poblacions superiors a 10.000 habitants que tinguen una incidència acumulada per damunt de 250 casos.

La justícia també autoritza la limitació a deu persones en reunions en àmbit públic i privat, excepte nucli de convivència, manifestacions o actes de participació política. També limita al 70% els aforaments en els actes religiosos. Les mesures entren en vigor demà divendres, 24 de desembre, i es mantindran durant 14 dies, ha detallat el TSJ de Catalunya en el seu compte de Twitter.

La Fiscalia s'havia oposat a les mesures per considerar-les restrictives.

D'altra banda, el comitè de seguiment tècnic de la covid a la Regió de Múrcia ha decidit aquest dijous tancar tota l'activitat no essencial a la 1 de la matinada, així com fixar un límit de deu comensals a l'interior i de 12 en l'exterior per als sectors de l'hoteleria i la restauració. A més, l'oci nocturn queda equiparat en condicions i restriccions a l'hoteleria, de manera que no es permet l'ús de les pistes de ball, mentre que el consum tant en barra com en taules interiors i exteriors serà sempre assegut.

També et pot interessar

stats