Llocs on és obligatori el certificat covid des de hui

La mesura, publicada aquest dijous en el DOGV, estarà en vigor fins al 31 de gener

Dues persones entren a un restaurant de València amb un cartell que indica la necessitat d'acreditar la vacunació amb el passaport Covid
Dues persones entren en un restaurant de València amb un cartell que indica la necessitat d'acreditar la vacunació amb el certificat covid / Jorge Gil / Europa Press

La Comunitat Valenciana ha prorrogat fins al pròxim 31 de gener l'exigència de l'anomenat certificat covid per a accedir als llocs on ja era obligat presentar-lo i n'ha ampliat l'ús a tota la restauració i a altres establiments on no és possible portar la mascareta de manera permanent, per tal de minimitzar el risc de contagi.

La mesura, publicada aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), entrarà en vigor a les 0:00 hores d'aquest divendres i s'allargarà fins a les 23:59 hores del dia 31 de gener del 2022, davant "l'agreujament de la situació", segons la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal.

En quins llocs és obligatori el certifica covid?
En quins llocs és obligatori el certifica covid? / Miguel Ángel Reino

D'aquesta manera, el certificat covid serà obligatori en els espais següents:

  • Tots els establiments de restauració i oci nocturn, independentment de l'aforament. Pel que fa a les terrasses dels establiments de restauració, el certificat no serà obligatori, segons ha aclarit la vicepresidenta Mónica Oltra.
  • Tots els espais on s'ofereix servei de menjar o beguda, com és el cas de les seus festeres, els serveis de càtering en locals públics o oberts al públic, els circs, els cinemes on es venen roses, els serveis de restauració dels allotjaments turístics i els centres diürns de persones majors.
  • Festivals de música que se celebren en espais tancats i en espais a l'aire lliure on no siga factible l'ús de màscara de manera permanent.
  • Piscines cobertes, on la mascareta no pot ser utilitzada permanentment.
  • Gimnasos.

Desbordament del sistema

Sanitat Universal justifica aquest mesura en el nombre elevat de casos, ja que, tot i que l'impacte d'aquesta sisena onada és molt menor a les anteriors gràcies a la vacunació, comença a repercutir sobre el sistema assistencial, que ja presenta "indicis de saturació" i "pot arribar a desbordar-se si continua la tendència.

Així, l'últim informe de la Direcció General de Salut Pública constata que la situació ha empitjorat de forma "molt significativa" des de l'últim informe, fa només tres setmanes, i que tots els indicadors de nivell de transmissibilitat mostren aquest empitjorament, el que apunta una alta circulació del SARS-CoV-2.

També et pot interessar

stats