L'Ajuntament d'Alacant demana una llei que investigue els casos de bebés furtats

La Comunitat Valenciana representa el 12% de les investigacions de bebés furtats a Espanya durant el franquisme

El 12% de les investigacions que s'han fet dels bebés furtats durant el franquisme han sigut a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

L'Associació de Víctimes de Bebés Robats i d'Adopcions Il·legals d'Alacant compta amb el suport unànime del consistori per a demanar l'aprovació d'una norma estatal que els ajude a conéixer la veritat d'aquest episodi de violació dels drets humans que va succeir durant el franquisme.

El govern municipal alacantí, format per regidors del PP, PSOE, Ciutadans, Unides Podem, Compromís i Vox, ha aprovat el suport a la proposta de llei de manera unànime. Cal destacar que la província concentra una bona part d'aquestes sostraccions, les quals es duien a terme a l'Hospital General.

Així, la Comunitat Valenciana és una de les cinc autonomies on la Fiscalia investiga el robatori de menors que representen el 12% de les investigacions de tot Espanya. Actualment, només Catalunya té una llei autonòmica sobre bebés furtats.

A pesar de no comptar amb una legislació semblant al territori, la Generalitat, a través de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, va fer una crida aquest novembre perquè les persones afectades per casos de nadons entreguen mostres i s'incloguen en un banc de dades d'ADN. L'objectiu és elaborar una base de dades amb famílies que busquen els descendents i fills que busquen els seus pares.

També et pot interessar

stats