La llei dels xiquets furtats torna al Congrés

Està impulsada per la societat civil i firmada per tots els grups polítics amb l'excepció de PP, Ciutadans i Vox.

Membres de la Coordinadora Estatal de Suport a la Querella Argentina (CeAqua) en 2018
Membres de la Coordinadora Estatal de Suport a la Querella Argentina (CeAqua) en 2018 / Europa Press

El ple del Congrés debat aquest dimarts la proposició de llei de bebés robats durant el franquisme i els primers anys de la democràcia a Espanya, impulsada per la societat civil i firmada per tots els grups polítics amb l'excepció de PP, Ciutadans i Vox.

Serà la segona ocasió que la cambra debata aquesta iniciativa, promoguda per la Coordinadora Estatal de Suport a la Querella Argentina contra els crims del franquisme (Ceaqua) i secundada per 17 associacions de bebés robats. Ja va ser admesa a tràmit en 2018 però que va decaure per la convocatòria d'eleccions. Per això, va fer falta registrar novament la proposta el passat 26 de febrer.

El text de la iniciativa inclou mesures com la creació d'una fiscalia especialitzada, l'obertura d'arxivaments, que les proves d'ADN i les exhumacions siguen gratuïtes i que es creen un banc d'ADN i un cens únics. Així mateix, sol·licita que es pose en marxa una comissió pel dret a la identitat i que les víctimes puguen accedir a la justícia gratuïta i disposen de suport i mediació psicològica i mèdica.

També et pot interessar

stats