El jutjat imputa dos responsables i un enginyer de l’unflable de Mislata on van morir dues xiquetes

La magistrada tramita diligències prèvies per dos delictes d'homicidi imprudent i lesions per imprudència

Imatge d'arxiu del recinte firal en què va envolar-se el castell inflable, envoltat per un cordó policial / À Punt NTC
Imatge d'arxiu del recinte firal on es va envolar el castell unflable, envoltat per un cordó policial / À Punt NTC

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Mislata ha acordat la citació com investigats del propietari i un altre responsable del castell unflable en el qual es va produir un accident el passat 4 de gener que va causar la mort de dues xiquetes, de quatre i huit anys, i ferides a set menors més. També ha citat l'enginyer tècnic que va firmar els certificats de la instal·lació d'aquesta atracció firal.

L’enginyer que va supervisar l’unflable de Mislata en què van morir dues xiquetes no va anar al recinte per a emetre el certificat. Un informe policial conclou que no va estar en la fira el 2 de gener, quan afirmava haver inspeccionat l’atracció, ni tampoc els dies d'abans o després.

La magistrada ha adoptat aquesta decisió en el marc d'unes diligències prèvies obertes inicialment per dos delictes d'homicidi per imprudència i lesions per imprudència, sense perjuí d'ulterior qualificació.

Durant la instrucció de la causa, la titular del jutjat també ha citat els pares de les víctimes, tant de les mortes com de les lesionades, a fi de fer-los el corresponent oferiment d'accions.

També et pot interessar

stats