Nou menors ferits, dos greus, en envolar-se un castell unflable a Mislata

La Policia Nacional investiga si l'atracció infantil estava ben ancorada al terra

El vent envola un castell unflable a Mislata / Bombers de València

Nou menors han resultat ferits de diversa consideració aquest dimarts en un accident després que una ràfega de vent ha tombat un castell unflable a la fira de Mislata, han informat fonts de la Conselleria de Sanitat Universal i del Consorci Provincial de Bombers de València. Quatre dels xiquets han hagut de ser traslladats a centres hospitalaris. Dos d'ells estan ingressats amb pronòstic greu. L'Ajuntament de la ciutat ha confirmat a À Punt NTC que es tracta de dues xiquetes de 4 i 8 anys.

Segons expliquen des del Consorci Provincial i el servei del 112, els fets passaren vora les huit i quart de la vesprada a conseqüència d'una forta ràfega de vent, que va enlairar l'atracció infantil per a tombar-la després a terra. En el moment del succés hi havia diversos xiquets i xiquetes jugant dins de l'estructura.

Fins al recinte firal de Mislata, instal·lat al parc de la Canaleta, es van desplaçar algunes dotacions de bombers amb efectius dels parcs de Paterna, Torrent, i el cos municipal de València. També hi acudiren quatre unitats sanitàries d'urgència per a atendre les víctimes. A banda dels quatre menors que continuen hospitalitzats, incloses les dues xiquetes ferides de gravetat després d'eixir disparades de l'unflable, cinc més necessitaren atenció mèdica a l'Hospital de Manises.

El recinte firal en què va envolar-se el castell inflable, envoltat per un cordó policial
El recinte firal en què va envolar-se el castell inflable, envoltat per un cordó policial / À Punt NTC

La Policia Nacional ha obert una investigació, a càrrec d'agents d'Homicidis i de la Policia Científica, per a determinar si el castell unflable no estava ben ancorada a terra.

A més, l'alcalde de Mislata, Fernández Bielsa, ha avançat que l’Ajuntament també ha posat en marxa una altra investigació encaminada a aclarir les circumstàncies en què s'ha produït l'accident. A través de Twitter, s'ha mostrat "consternat" pel succés i ha donat les gràcies al personal sanitari i els cossos de seguretat i emergències per l'actuació davant els fets.

També et pot interessar

stats