L’enginyer que va supervisar l’unflable de Mislata en què van morir dues xiquetes no va anar al recinte per a emetre el certificat

Un informe policial conclou que no va estar en la fira el 2 de gener, quan afirmava haver inspeccionat l’atracció, ni tampoc els dies d'abans o després

Part de l'estructura del castell unflable que es va envolar aquest dimarts a Mislata
Part de l'estructura del castell unflable que es va envolar el 4 de gener a Mislata / À Punt NTC

L’enginyer que va donar el vistiplau a l’unflable de la fira de Mislata que es va envolar al gener i, com a conseqüència, van morir dues xiquetes de 4 i 8 anys, presumptament va emetre la seua certificació des d’Elx. És a dir, aquest professional no va acudir in situ, al recinte on estava col·locada l’atracció, on va ocórrer l’accident mortal per a comprovar que complia les mesures preceptives.

Així ho ha revelat l’informe que ha encarregat la jutgessa a la Policia Nacional i del qual es fa ressò el diari Levante. L’enginyer que suposadament va supervisar l’unflable que s’investiga i 23 atraccions de la fira més, i que ja ha declarat en la seu judicial, no va acudir presencialment al recinte de Mislata on estaven muntades per a emetre el certificat.

Una conclusió a la qual han arribat els investigadors després de rastrejar i geolocalitzar les telefonades i els posicionaments del mòbil de l’enginyer prèvia autorització de la jutgessa. Després d’aquest seguiment, l’informe conclou que aquest professional no va acudir a Mislata el dia 2 de gener –l’accident va ocórrer el 4 de gener–, data en què afirmava haver inspeccionat l’atracció, ni en els dies previs ni posteriors.

De fet, com apunta el diari Levante, la primera vegada que es geolocalitza el seu mòbil a la ciutat de València és el 7 de gener, quatre dies després de l’accident i cinc després de la suposada revisió presencial.

L'informe policial conclou que hi havia contradiccions entre la inspecció que van fer els agents després del sinistre en què van morir les dues xiquetes i el que havia manifestat l'enginyer.

A més, l’escrit destaca que aquest professional en cap moment va aportar material gràfic, com ara fotografies, per a justificar que va estar present en la revisió presencial de l’unflable.

Un altre informe de la Policia Nacional que va transcendir el mes de març, també va revelar que l’unflable no estava ben amarrat atenent a les instruccions del fabricant

També et pot interessar

stats