La Policia conclou que l'unflable de Mislata no estava ben amarrat

Els agents han esbrinat també que el castell sinistrat no es trobava en la ubicació ni en l'orientació prevista per l'enginyer municipal

Agents policials inspeccionen l'estructura del castell unflable que va tombar el vent a Mislata
Agents policials inspeccionen l'estructura del castell unflable que va tombar el vent a Mislata / À Punt NTC

El Grup d'Homicidis de la Policia Nacional de València ha remés al jutjat d'instrucció número 4 de València un informe en què conclou que l'unflable de Mislata en el qual van morir dues xiquetes el 4 de gener no estava ben amarrat d'acord amb les instruccions del fabricant.

En aquest informe, de dèneu pàgines i amb data d'entrada en el jutjat del 17 de febrer, al qual ha tingut accés EFE, els agents reflecteixen la declaració del fabricant de l'atracció, un empresari d'Illescas (Toledo).

L'empresari va vendre aquesta atracció el 2017 en el certamen Induferia celebrat a València i es va sotmetre a xicotets canvis a petició del comprador.

El castell unflable va ser fabricat amb 30 punts d'ancoratge que permeten, segons consta en l'informe, "una més que segura disposició contra el vent, no sols ràfegues de 30 quilòmetres per hora —límit legal a partir del qual s'ha de deixar d'usar— sinó fins i tot significativament més elevades".

La ràfega de vent que alçà aquest unflable arribà als 72,4 quilòmetres per hora, segons els mesuraments de l'Agència Estatal de Meteorologia.

L'enginyer responsable de la seua fabricació va informar la Policia que el nombre d'ancoratges instal·lats normalment està sobredimensionat "en benefici de la seguretat dels usuaris, de la durabilitat de l'unflable i com a salvaguarda enfront de possibles errors de disseny o fabricació".

Els agents es van emportar de la fàbrica un tros del PVC amb què es fabriquen les atraccions, així com mostres de les cordes i anelles dels llocs d'amarrament per a comprovar que els materials no hagueren sigut alterats.

D'altra banda, els agents han esbrinat que el castell sinistrat no es trobava en la ubicació ni en l'orientació prevista per l'enginyer municipal de Mislata en el seu pla d'atraccions firals per al Nadal de 2021, sinó a uns setanta metres.

Les famílies de les menors mortes (Vera, de 4 anys, i Cayetana, de 8) esperen un pronunciament de l'instructor i del fiscal per a la citació dels responsables de l'atracció i probablement dels tècnics que en van supervisar la instal·lació.

També et pot interessar

stats