La família de la menor morta a Mislata emprendrà accions legals per a aclarir responsabilitats

L’altra xiqueta ferida, una menuda de quatre anys, continua ingressada a l’Hospital Clínic amb pronòstic reservat

Els agents de la policia judicial inspeccionen els ancoratges del castell unflable on van ocórrer els fets aquest dimarts
Els agents de la policia judicial inspeccionen els ancoratges del castell unflable on van ocórrer els fets aquest dimarts / À Punt NTC

La família de la xiqueta de huit anys que va morir després que isquera volant un castell unflable de la fira de Nadal de Mislata (Horta Sud), emprendrà accions legals per a aclarir les responsabilitats en l'accident. Així ho han confirmat fonts de l’entorn familiar a À Punt. L’altra xiqueta que va resultar ferida greu en el sinistre, una menuda de quatre anys, continua ingressada a l'Hospital Clínic de València amb pronòstic reservat, després que li feren una intervenció quirúrgica d'urgència, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat Universal.

La policia científica centra ara la investigació en els ancoratges del castell unflable on es va produir l'accident de Mislata. Tot i que la instal·lació tenia tots els permisos en regla, tot fa pensar que algun dels ancoratges no estava subjecte amb prou força i per això va alçar-se en bufar una forta ràfega de vent.

Precedents a Austràlia i Girona

No és la primera vegada que ocorren incidents amb aquestes atraccions durant un dia ventós. Fa només quinze dies, a Austràlia es va produir un accident semblant. També una forta ràfega d'aire sobtada va alçar el castell i va causar la mort de cinc xiquets de 10 a 12 anys.

A Espanya, l'últim accident mortal es va registrar el 2017, en un restaurant de Girona. Als propietaris els van condemnar a un any de presó per homicidi involuntari. Tot i que el cas de Girona és molt diferent del de Mislata de dimarts passat, perquè en aquell cas el restaurant ni tan sols havia demanat permís per a posar un castell, que a més no complia la normativa.

La investigació de la policia continua avançant per a aclarir si es va cometre alguna irresponsabilitat. D’acord amb la normativa, quan els ajuntaments no permeten perforar el terra per a afixar els punts de subjecció d’aquestes atraccions unflables, l'alternativa és posar un mínim de 165 kg de pes en cada ancoratge. 

La policia científica ja va recollir les primeres proves la mateixa nit de l'accident i ahir va tornar per a prendre mesures i declaracions. Segons alguns testimonis, el castell estava subjecte en algun dels seus costats a un fanal i a un arbre. L'altre punt clau és el vent, que a última hora de la vesprada va girar sobtadament, amb ràfegues que van arribar als 72 quilòmetres per hora a l'aeroport de Manises, molt prop de Mislata.

La normativa diu que a 38 quilòmetres per hora, la instal·lació ja s'ha de desallotjar. Cal confirmar si el responsable d’aquesta atracció de la fira de Mislata va tindre prou temps per a fer-ho o si l'accident es va produir al primer colp d'aire. 

També et pot interessar

stats