Mor una de les menudes ferides després d'envolar-se un castell unflable a Mislata

La xiqueta, de huit anys, va eixir disparada de l'atracció infantil i va quedar inconscient a terra. La Policia Nacional investiga si hi havia deficiències en l'ancoratge de l'estructura.

Agents policials inspeccionen l'estructura del castell unflable que va tombar el vent a Mislata / EFE

Una de les dues xiquetes que quedaren ferides de gravetat després que el vent tombara un castell unflable a Mislata ha mort, segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat Universal aquest dimecres. La menuda, de huit anys, jugava junt amb altres menors en l'atracció instal·lada al parc de la Canaleta quan una forta ràfega va alçar l'estructura diversos metres per damunt de terra. A conseqüència, ella va eixir disparada i va caure després a terra, inconscient.

Després de l'accident, que es va causar nou menors ferits de diversa consideració, van traslladar la víctima d'urgència a l'Hospital La Fe de València. Finalment, els facultatius no han pogut salvar-li la vida. Hi ha una altra xiqueta de dos anys que continua hospitalitzada en un altre centre sanitari, també en estat greu i amb pronòstic reservat, ha informat Sanitat Universal. Altres cinc menuts van ser atesos a l'Hospital de Manises i dos d'ells van quedar en observació.

Els fets van passar vora les huit i quart de la vesprada de dimarts, quan el castell unflable de la fira nadalenca de Mislata es va alçar arran d'una ràfega de vent. Fins a la zona es van desplaçar diverses dotacions de bombers amb efectius dels parcs de Paterna, Torrent, i el cos municipal de València. També hi acudiren quatre unitats sanitàries d'urgència per a atendre les víctimes. 

La mort d'aquesta menuda eleva a tres la xifra de menors que han perdut la vida en castells unflables els últims cinc anys a tot Espanya. Les altres dues víctimes mortals es registraren el 2017 a La Rinconada (Sevilla) i Malavella (Girona).

El recinte firal en què va envolar-se el castell inflable, envoltat per un cordó policial
El recinte firal en què va envolar-se el castell inflable, envoltat per un cordó policial / À Punt NTC

Investiguen si l'ancoratge era deficient

La Policia Nacional ha posat en marxa una investigació, a càrrec d'agents d'Homicidis i de la Policia Científica, per a dilucidar les causes del succés i aclarir l'origen podria haver sigut un ancoratge a terra deficient.

L'Ajuntament de Mislata també ha informat que s'estan practicant diligències policials i que el cos especial de la Policia Científica ha obert una investigació per a esclarir els fets i determinar possibles responsabilitats.

En el moment de l'accident, l'estació meteorològica d'Avamet, instal·lada al mateix municipi, va registrar una ratxa màxima de 53 quilòmetres per hora, el registre més alt de tot el dia. El Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials recorda que la normativa obliga a desmuntar les estructures quan el vent supera els 38 quilòmetres per hora. Segons l'anemòmetre més pròxim, el vent podria haver superat en almenys 15 quilòmetres per hora el màxim previst per la llei.

Mislata declara dol oficial i cancel·la la cavalcada dels Reis

Després de fer-se pública la mort de la menuda de huit anys, l'Ajuntament de Mislata ha declarat tres dies dol oficial i ha decretat la suspensió "amb caràcter immediat" de tots els actes municipals previstos, inclosa la cavalcada de Reis que s'havia de celebrar aquest mateix dimecres.

En un comunicat oficial difós a través de Twitter, el govern local ha mostrat el seu condol a la família i entorn de la víctima i ha agraït al personal sanitari i els cossos d'emergències l'"extraordinària professionalitat". A la una del migdia s'ha guardat un minut de silenci a les portes del consistori.

Mostres de condol inunden les xarxes

Les xarxes socials s'han omplit ràpidament de missatges de condol. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat el que ha qualificat de "tragèdia" en una publicació a través de Twitter i ha enviat el seu afecte als familiars de la menuda. També han expressat el seu condol altres representants de la classe política, entre d'altres el president del PPCV i líder de l'oposició, Carlos Mazón, la síndica en les Corts d'Unides Podem, Pilar Lima, o la de Ciutadans, Ruth Merino.

També et pot interessar

stats