"Els xiquets volaren per l'aire"

Diverses persones que es trobaven prop de la fira ajudaren en les tasques d'auxili després que una forta ràfega de vent tombara un castell unflable amb menors dins

Bombers treballant en la zona
Bombers treballant en la zona de l'accident / Bombers València

Noemí, veïna de Mislata, tardarà molt de temps a oblidar el tràgic accident que va presenciar aquest dimarts en una fira del municipi després que un castell unflable s'envolara a causa del fort vent i que s'ha saldat amb el pitjor resultat possible: la mort d'una xiqueta de huit anys. Així ho ha confirmat aquest dimecres la Conselleria de Sanitat.

Aquesta veïna passejava amb la seua gossa pel parc de la Canaleta —on estava instal·lada l'atracció infantil— quan, vora les huit i quart de la vesprada, una forta ràfega va enlairar i tombar l'estructura mentre la xicalla jugava dins. "De sobte la l'atracció es va enlairar i els xiquets volaren per l'aire i caigueren en un altre matalaf unflable", ha contat a À Punt, visiblement emocionada. 

Ella, junt amb altres testimonis que estaven prop del lloc quan ocorregueren els fets, es va afanyar a ajudar en les tasques d'auxili: "La gent ràpidament va alçar l'altre matalaf, perquè no sabíem si baix hi havia xiquets atrapats" explica la jove. Foren uns moments de vertadera angoixa fins que localitzaren tots els menuts, que moments abans saltaven alegres dins de l'estructura.

Poc després, recorda Noemí, un gran dispositiu d'emergències va ocupar la zona: "Van vindre l'ambulància, bombers, policia... Tota la gent que hi havia al voltant es va involucrar, les famílies, els firers...". Hi havia, d'acord amb el seu relat, dues menudes esteses en terra i inconscients. Una d'elles no ha pogut superar l'impacte del colp i finalment ha perdut la vida.

Fins a nou menors resultaren ferits de diversa consideració en un accident que ja suma una víctima mortal. Preocupa també l'evolució d'una segona xiqueta, de quatre anys, també ferida de gravetat i que continua hospitalitzada amb pronòstic reservat.

A hores d'ara la Policia Nacional continua investigant les causes del sinistre per a comprovar si la causa podria haver sigut un ancoratge a terra deficient.

També et pot interessar

stats