Els pares de les xiquetes mortes en l'accident del castell unflable de Mislata es personen com a acusació

Les famílies de Vera i Cayetana han pres aquesta decisió després de conéixer l'informe policial que assenyala que algunes de les cordes de subjecció estaven esgarrades

Agents policials inspeccionen l'estructura del castell unflable que va tombar el vent a Mislata
Agents policials inspeccionen l'estructura del castell unflable que va tombar el vent a Mislata / À Punt NTC

Els pares les dues xiquetes mortes en l'accident del castell unflable de la fira de Mislata s'han personat com a acusació particular en el procés, que investiga el jutjat d'instrucció número 4 de Mislata. Les famílies de Vera, de quatre anys, i Cayetana, de huit, que concorren amb advocats diferents, han pres la decisió després de saber que l'informe preliminar de la Policia Nacional assenyala i evidencia amb fotografies que algunes de les cordes de subjecció de l'atracció mostraven signes clars de deteriorament. No obstant això, esperaran a la presentació d'un informe més detallat abans de proposar o no noves pericials.

Igualment, esperaran el pronunciament del jutge i el fiscal sobre la possible citació dels responsables de l'atracció i del tècnic que va certificar la correcta instal·lació, abans d'exigir-los responsabilitats en l'accident.

"El castell es va plegar per la meitat en la part que sí que estava lligada correctament. Alguns menors van quedar atrapats, uns altres van eixir disparats a una atracció de llits elàstics contigua, i les dues víctimes mortals van tindre la desgràcia de patir un efecte catapulta i caure a terra", ha detallat un dels lletrats en declaracions a Efe. Recorda que testimonis arreplegats en l'informe policial adverteixen que l'atracció no estava correctament subjecta en un dels extrems. Entre aquestes hi ha la del pare d'un dels menors que havien muntat en l'atracció instants abans de l'accident i que té experiència en el muntatge d'aquestes instal·lacions. Segons va advertir, a la part dreta mancaven amarraments.

El castell "ve de fàbrica amb 32 argolles de subjecció diferents en tot el perímetre, i estan perquè s'usen", ha advertit l'advocat de l'acusació particular.

També et pot interessar

stats