Nou pares i mares de les víctimes del castell unflable de Mislata asseguren que només estava ancorat d’un costat

El fabricant afirma que l’atracció tenia 32 punts d’ancoratge i que si s’hagueren fet servir “s'haurien esgarrat les lones i no hauria eixit volant”

Els agents de la policia judicial inspeccionen els ancoratges del castell unflable on van ocórrer els fets aquest dimarts
Els agents de la policia judicial inspeccionen els ancoratges del castell unflable on van ocórrer els fets / À Punt NTC

Els testimonis de nou pares i mares de les víctimes del castell unflable de la fira de Mislata que es va eixir volant el 4 de gener i en què, com a conseqüència d'això, van morir dues xiquetes que estaven en l’atracció en aquell moment, contradiuen la versió del propietari de l’atracció. 

Tots els progenitors han explicat a la Policia Nacional que, mentre vigilaven les criatures, no van observar cap punt d’ancoratge al costat dret de l’unflable. El responsable de l’atracció, però, assegura que aquesta estava amarrada a set punts, un més del mínim establit per la normativa actual, i que quatre d’aquests estaven a la part dreta.  

L’atracció té 32 punts d’ancoratge de fàbrica amb anelles d’acer en els extrems, una xifra que quintuplica el mínim i que garanteix que puga estar subjecte a terra. En aquesta línia, el fabricant ha assegurat que si s’hagueren fet servir tots de manera correcta “s'haurien esgarrat les lones i no hauria eixit volant”. 

L’informe al qual ha tingut accés À Punt NTC també demostra que el responsable del castell unflable va comprovar la previsió meteorològica del dia al seu mòbil per a veure si hi hauria ratxes de vent superiors als 38 quilòmetres hora que hagueren impossibilitat l’ús de l’atracció. 

Pel que fa a les cordes que haurien d’ancorar el castell unflable, la investigació ha desvelat que algunes no estaven subjectes o estaven desgastades o, fins i tot, esgarrades. Davant aquests indicis que podrien apuntar a una negligència del propietari, l’home ha argumentat que  es van tallar en el moment de l'accident per a socórrer els menors que havien quedat atrapats. 

També et pot interessar

stats