Els investigadors troben que algunes cordes del castell unflable de Mislata estaven esgarrades

S’haurà de determinar si es van trencar per a rescatar els menors que estaven atrapats, com defén el propietari, o si estaven així abans, com apunten alguns pares

Agents policials inspeccionen l'estructura del castell unflable que va tombar el vent a Mislata
Agents policials inspeccionen l'estructura del castell unflable que va tombar el vent a Mislata / À Punt NTC

La versió donada pel propietari del castell unflable de la fira de Mislata que es va envolar el 4 de gener i en què, com a conseqüència, van morir dues xiquetes que estaven en l’atracció en aquell moment, es contradiu en alguns punts amb les declaracions dels testimonis i amb les proves recollides per la Policia Nacional, com avança aquest divendres el diari Levante.

Sembla que els investigadors han trobat que algunes de les cordes que haurien de subjectar l’atracció unflable no estaven subjectes o estaven desgastades o, fins i tot, esgarrades. Uns indicis que podrien apuntar a una negligència per part del propietari.

Ara bé, s’ha de determinar si aquestes cordes, com ell ha declarat, es van tallar en el moment de l'accident per a socórrer els menors que havien quedat atrapats, encara que alguns pares i mares també haurien dit que un dels costats de l'unflable no estava ben nugat, segons relata el diari Levante.

El pare de la segona menor que va morir a conseqüència de l'accident, ha defensat en Twitter la intenció de la família perquè la justícia aclarisca el que va passar: "Farem tot el possible i arribarem fins al final perquè es depuren responsabilitats en aquesta tragèdia que estem convençuts que es va poder evitar", sentenciava.

El pare de la xiqueta de 4 anys que va morir als pocs dies del succés perquè no va superar les seqüeles, aprofita també per a agrair a la policia "l'interés mostrat i el treball realitzat per a aclarir les causes de l'"accident" en el qual van morir Vera i Cayetana".

La vesprada en què es va produir aquest tràgic succés es van registrar ràfegues de vent de fins a 70 quilòmetres per hora, encara que no s’havia decretat cap alerta ni avís per vent en aquesta localitat de l’Horta Sud.

El pare de la xiqueta, que acompanya el seu missatge de diverses fotografies de la menor somrient, admet que el dolor que sent la família "és inexplicable": "Ningú no pot arribar a imaginar que el seu fill morirà en una fira. Cap família hauria de passar per aquest horror que et destrossa la vida. Impotència. Ràbia. Justícia", exposa el progenitor de la segona víctima mortal.

També et pot interessar

stats