Jutgen el Tuvi per asfixiar una exparella que l'havia denunciat per maltractaments: "Tenia la intenció de matar"

L'home, per a qui es demanen 17 anys i mig de presó, admet l'atac però nega que intentara matar-la. També està investigat per la mort de Wafaa Sebbah i d'una veïna de Xàtiva embarassada de sis mesos

David Soler 'El Tuvi' davant el tribunal
David Soler 'El Tuvi' davant el tribunal / Efe / À Punt NTC

David Soler, el Tuvi, l'home investigat per les morts de la jove de dènou anys Wafaa Sebbah (Pobla Llarga) i d'Isabell Elena Raducanu, una dona de 36 anys que estava embarassada de sis mesos (Xàtiva), ha tornat als jutjats. A l'Audiència Provincial de València ha començat este dimarts la vista oral per un tercer cas, el presumpte intent d'assassinat d'una exparella que l'havia denunciat per violència masclista. El maig, l'acusat va ser condemnat a deu mesos de presó per maltractar la jove. En este procés s'investiga si també va intentar matar-la el setembre del 2020.

Segons el relat de la Fiscalia l'home va practicar en dos ocasions maniobres d'asfíxia sobre la dona, amb un interval de 40 minuts, i la va deixar inconscient, com a represàlia per haver rebutjat llevar-li la denúncia per violar l'orde d'allunyament que es va dictar en la causa per maltractaments. Ho va fer al pis de Manuel (Ribera Alta) on ell residia. Ella va recobrar la consciència vint minuts després del segon intent d'asfíxia, sobtat i per l'esquena, i va despertar-se entre vòmits de coàguls de sang.

Durant la vista oral, la dona ha declarat episodis continuats de vexacions, maltractaments i amenaces. Segons ha relatat durant un d'ells, va pronunciar una frase que persegueix l'acusat: "Tu continua així que a l'última que em va faltar al respecte encara l'estan buscant". El Tuvi ha reconegut que va asfixiar l'exparella, però ha minimitzat l'agressió i assegura que no volia posar fi a la seua vida. "Només la vaig estrényer un parell de segons. Perquè no volia matar-la", ha manifestat l'home, que ha intentat justificar el seu comportament. Ha dit que la dona li havia reclamat diners i que l'estava "pegant crits en la meua mateixa casa".

El relat del forense ha apuntat en sentit contrari. Matisant el seu informe inicial ha constatat que si bé tenia dificultats per a controlar els impulsos, tenia plena capacitat cognitiva. L'advocat de la víctima, el penalista Juan Carlos Navarro, ha descrit a À Punt l'acusat com "un home impulsiu que sabia allò que feia". "Tenia la intenció de matar", ha dit. La mare ha demanat que l'ingressen en un centre psiquiàtric.

En el moment dels fets, el Tuvi arrossegava una condemna per maltractar una parella anterior i una altra per saltar-se l'orde d'allunyament sobre la jove víctima en este nou procés. Ja havia acceptat sis mesos de presó per maltractar-la i ella l'havia denunciat novament per intentar contactar amb ella violant la distància de seguretat dictada en el jutjat. Esta segona denúncia és la que intentava que retirara.

Dèsset anys i mig de presó

Les acusacions demanen dèsset anys i mig de presó; nou d'ells per homicidi amb l'agreujant de gènere, cinc per lesions, dos per coaccions i un per violar l'orde d'allunyament. Sol·licita a més la prohibició d'acostar-se a menys de 600 metres de la víctima durant dotze anys, huit més de llibertat vigilada i una indemnització de 20.000 euros per dany moral.

El Tuvi va iniciar la relació dos mesos després del presumpte assassinat de la jove de dènou anys Wafaa Sebbah el novembre del 2019, el cadàver de la qual va ser localitzat en un pou de reg en una finca de Carcaixent. Des de fa dos anys està en presó provisional per aquell crim i arran de l'acusació d'un doble homicidi, el de l'exparella Isabell Elena Raducanu i la criatura de sis mesos que esperava, en el pis en què la dona vivia a Xàtiva, el juny del 2019. La Fiscalia i les acusacions particulars, que representen les famílies de les víctimes, demanen que se'l condemne a la presó permanent revisable per estos casos.

També et pot interessar

stats