Les famílies de les dones presumptament assassinades pel Tuvi demanen presó permanent revisable

Està acusat de matar Wafaa Sebbah, una jove de 19 anys, i Isabell Elena Raducanu, embarassada en el moment de la mort

Trasllat de David Soler, detingut per la desaparició de de la jove Wafa Sabbah / À Punt NTC

La família de Wafaa Sebbah fa una crida perquè s'agilitze la investigació de l'assassinat i es puga jutjar David Soler, de malnom el Tuvi, com més prompte millor. Demanen per a ell la presó permanent revisable. Una petició que també secunda el germà d'una altra víctima del Tuvi, que, a través d'una carta, es queixa d'una justícia lenta. Dos crims comesos ara fa cinc anys sense que hi haja, ara com ara, cap condemna. 

David Soler, conegut com el Tuvi, està a la presó des de juny del 2021. Està acusat de l'assassinat de dues joves, però encara no l'han jutjat per cap d'aquests dos crims comesos el 2019, ara fa cinc anys. Inicialment, se'l va acusar de l'assassinat de Wafaa Sebbah el novembre del 2019, quan la xica de la Pobla Llarga tenia 19 anys. La família sospita que la va matar a Manuel, perquè la jove es va negar a mantindre relacions amb ell, i que es va desfer del cos al pou d'una caseta de Carcaixent.  

L'advocat de la família, Jesús Ruiz de Valbuena, l'acusa de cinc delictes: segrest, odi, tinença d'armes, agressió sexual i assassinat. Per aquest últim demana la pena màxima, presó permanent revisable, perquè “primer va haver-hi una violació i per a tapar-la la va matar”, ha indicat en declaracions a À Punt NTC

El cas està a punt d'arribar a juí, una vista que esperen que siga enguany. I la mare de Wafaa, Soraya Taibi, ha confessat a À Punt que està esperant el juí i “traent tota la força” fins que arribe el dia que li diguen que tot ha acabat. 

Però el Tuvi, condemnat en tres ocasions per maltractar dones, també és sospitós de l'assassinat d'Isabell Elena Raducanu, el juny del 2019, a sa casa de Xàtiva, quan estava embarassada d'una xiqueta de sis mesos. La família demana a través d'una carta que s'agilitze el cas perquè “avança amb una lentitud exasperant i deixant moltes preguntes en l’aire”. “Cinc anys després, la meua frustració amb la justícia espanyola no ha fet més que augmentar”, diu el germà d’Isabell, Gavril Raducanu. 

El cas encara està en investigació i n'hi ha dos sospitosos. La família pensa que la parella d'Isabell també estaria implicada i que David Soler sap més del que diu. Per això, en la carta li diuen que “revelar la veritat és crucial” perquè la família puga sanar i, “potser”, per a la seua llibertat. “Crec que la teua veu té el poder de fer justícia i que es tanquen ferides. Esperem la teua valentia”, conclou el text. 

També et pot interessar

stats