El Tuvi s'enfrontarà a un jurat popular per l'assassinat de la jove Wafaa

La jutgessa manté la presó preventiva per a l'acusat i fixa una fiança de 570.000 euros per a cobrir les possibles responsabilitats civils

'El Tuvi' en el moment de la seua detenció per la desaparició de la jove Wafaa
El Tuvi en el moment de la seua detenció per la desaparició de la jove Wafaa / Jorge Gil / Europa Press

L'investigat per agredir sexualment i assassinar la jove Wafaa a Carcaixent el 2019, David S. O. (conegut com el Tuvi), serà sotmés a judici oral davant d'un jurat popular a l'Audiència Provincial. Així ho ha decidit este dimarts la titular de jutjat d'instrucció número 4 d'Alzira.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha confirmat esta resolució, dictada en el procediment de tribunal de jurat 720/20, després que la Fiscalia i l'acusació particular (que exerceix la família de la víctima), presentaren els seus respectius escrits de conclusions provisionals.

La jutgessa ha decidit, així mateix, mantindre la situació de presó preventiva per a l'acusat, que es va acordar el 19 de juny del 2021 i es va ratificar el 15 de maig del 2023. També fixa una fiança de 570.000 euros per a cobrir les possibles responsabilitats civils que es declaren en la vista.

Wafaa Sebbah, veïna de la Pobla Llarga (Ribera Alta), va desaparéixer a Carcaixent el 17 de novembre del 2019. Van localitzar el cadàver dins del pou d'una finca rural del municipi el juny del 2021. Precisament este terreny havia sigut propietat de la família del Tuvi, que va ser detingut eixe mateix mes a Manuel en relació amb els fets.

Les acusacions qualifiquen el crim de Wafaa com un delicte d'assassinat amb traïdoria i un altre d'agressió sexual amb agreujants de gènere i de discriminació per motius racistes; a més, en el cas de l'acusació particular, li atribueixen un delicte comés contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, detenció il·legal i tinença il·lícita d'armes.

Per part seua, la defensa del Tuvi s'oposa a estes acusacions.

La Fiscalia demana presó permanent revisable

L'acusat es podria enfrontar a la presó permanent revisable, que demana la Fiscalia, en considerar els agreujants de gènere i discriminació racial. També la família de la jove demana la mateixa presó permanent revisable i 33 anys de presó per l'assassinat, violació i segrest de la xica, més la tinença il·lícita d'armes.

També et pot interessar

stats