19 mesos de la desaparició de Wafaa Sabbah

La Pobla Llarga, d'on és veïna sa mare, es concentra aquest dimarts per a demanar respostes.

La jove Wafa, en una imatge d'arxiu

A Wafaa Sabbah se li va perdre la pista el 17 de novembre de 2019 entre Carcaixent i Xàtiva. L'últim que se sabia d'ella és que el dia 15 anava a visitar una amiga, però no va arribar a veure-la mai.

El 17 de novembre Soraya va denunciar davant la Guàrdia Civil de Carcaixent la desaparició de la seua filla. Preocupada per no tindre notícies d'ella, havia parlat prèviament amb l'amiga amb qui suposadament havia quedat dos dies abans, però ella li va dir que no sabia res de Wafaa. Començà aleshores una recerca que dura ja un any i encara no ha llançat cap resposta sobre el parador de la jove.

Primer es va relacionar el cas amb el de Marta Calvo, la jove d'Estivella que va desaparéixer deu dies abans a Manuel, a pocs quilòmetres de distància. Però amb la detenció de Jorge Ignacio Palma com a presumpte autor de la mort Marta, es va descartar que ell tinguera res a veure amb la desaparició de Wafaa.

La xica vivia a Carcaixent en casa d'un amic major que ella. Alguns testimonis la situaren poc després a Alzira però el cert és que se li ha perdut la pista totalment. En un principi la policia i la Guàrdia Civil van considerar la desaparició voluntària però poc després es van obrir altres línies d'investigació. El rastre del seu mòbil es perd a Xàtiva, però no hi ha cap pista definitiva.

Per a sa mare, la jove eixe dia va quedar amb alguna persona que coneixia molt bé i està segura que algú sap què va passar. Tot i això, durant aquests mesos s'ha sentit emparada per les autoritats, el veïnat de la Pobla Llarga i les persones més pròximes a ella. Conta que en un principi va sentir-se abandonada, però ara confia en la investigació de la Unitat Central Operativa (UCO) i agraeix el suport que ha rebut del municipi on viu.

També et pot interessar

stats